Møt SAIHs nye tillitsvalgte

Møt SAIHs nye tillitsvalgte

Disse ble valgt til sentrale verv i SAIH under Årsmøtet 2019.

Årsmøtet 2019 har valgt Sunniva Folgen Høiskar som ny leder av SAIH.

– Det er med stor ydmykhet jeg takker for tilliten til å lede verdens beste organisasjon. Det vi gjør i SAIH er enormt meningsfylt, og jeg gleder meg til å ta fatt på viktig strategisk arbeid med å lede SAIH videre mot nye høyder i en spennende tid hvor internasjonal solidaritet og akademisk frihet er viktigere enn på lenge. Vervet innebærer et enormt ansvar og er et stort privilegium, som jeg går inn i med masse forventninger og entusiasme, sier Høiskar.

Høiskar har hatt ulike verv i SAIH siden 2015 og har det siste året vært en av to nestledere i organisasjonen. 

Hennes to nyvalgte nestledere er Rebekka Ringholm og Marte Mørk, som har vært aktive i SAIH siden henholdsvis 2016 og 2015.

– I året som kommer ser jeg særlig frem til at vi skal utarbeide en politisk kampanje om rollen utdanning og akademia bør spille som motpol til diskriminering av LHBT+-personer, et problem som dessverre er like aktuelt i dag som i tidligere år. Dette er også noe som står sentralt hos flere av våre partnerorganisasjoner, og jeg ønsker at flere skal få kjennskap til deres arbeid, sier Rebekka Ringholm.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet, og er spesielt opptatt av at Radi-Aid skal få en god utfasing etter mange år med suksessfylt kampanje. Det blir et spennende år, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med alle deler av organisasjonen. Jeg ønsker også at alle medlemmer skal føle seg verdsatt, det er så utrolig viktig at vi står sammen i arbeidet for akademisk frihet og retten til høyere utdanning, sier Marte Mørk.

Det nye arbeidsutvalget inntar sine verv 1. juli.

SAIHs styre 2019-2020:
Sunniva Folgen Høiskar
Rebekka Ringholm
Marte Mørk
Beathe Øgård (fri plass)
Marianne Jahre (fri plass)
Susan Johnsen (fri plass)
Inga Marie Nymo Riseth (fri plass)
Håkon Fottland (akademikermedlem)
Torgeir Lebesbye (vara for akademikermedlem)
Hanna Flood (vara for fri plass)
Representant for Norsk Studentorganisasjon og vara for denne (velges av NSO)
Katrine Ringhus (ansattrepresentant)
Kjersti Jahnsen Mowe (vara for ansattrepresentant)

Flere saker:

SAIH deltar i digital Pride

SAIH deltar i digital Pride

I år blir det en annerledes Pride, men ikke mindre viktig av den grunn! Les mer om våre aktiviteter og hvordan du kan delta.

bli med på digital dugnad

bli med på digital dugnad

Verdens Beste Nyheter 2020 planlegger for en annerledes kampanjedag og vi trenger deg med på laget! Bli med på digital dugnad 17. september.