Topplederne ved UiA gir av lønnen sin til SAIH

Topplederne ved UiA gir av lønnen sin til SAIH

– Vi synes SAIH er en god sak, og vil vi gjerne støtte dem personlig, sier rektor Frank Reichert og universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen. 

UiAs to toppledere har tegnet seg som personlige givere til Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) gjennom en lønnstrekksordning. Ordningen gjør at et valgfritt beløp trekkes fast hver måned.

 – Vi er sikkert mange som husker ordningen fra våre studentdager. Som studentpolitiker på ADH var jeg med å innføre at studentene betalte SAIH-tieren over semesteravgiften.  Men SAIH er ikke bare for studenter, men også for akademikere, sier Smith-Tønnessen og oppfordrer sine UiA-kollegaer til å støtte hjelpeorganisasjonen.

Enkelt

Du kan gå inn på lønnstrekkordningen hos SAIH, https://saih.no/bidra/lonnstrekk/ og fylle ut kontraktskjema.

 – Du bestemmer beløpet selv, og så sender du det inn. Da registrerer vi deg hos administrasjonen på Universitetet i Agder (UiA) og du vil bli automatisk trukket i lønn. Ordningen løper så lenge du vil og kan avsluttes når som helst ved å sende en mail til info@saih.no, sier Anne Gerd Grimsby Haarr, kommunikasjonsrådgiver hos SAIH.

UiA er medlem, vil du?

UiA meldte seg inn i SAIH for ett år siden og styrker med det arbeidet norske studenter og universitetsansatte gjør for utdanning og akademisk frihet verden rundt.

Se alle medlemsorganisasjonene i SAIH her. I tillegg til at UiA er medlem, så kan altså den enkelte melde seg inn. Ved økonomiavdelingen på UiA opplyses det at givere til organisasjoner som SAIH får skattefritak for gaver som ut over 500 kroner i året.

- Dersom man gir 42 kroner i måneden – 504 kroner i året -  får man altså automatisk skattefritak for beløpet. I praksis betaler man altså da bare rundt 370 kroner av et beløp på rett over 500 kroner.

 Til god utdanning og akademisk frihet 

Pengene går via SAIH til 40 organisasjoner i åtte land i Latin-Amerika, sørlige Afrika og Asia som arbeider for akademisk frihet, og for at unge mennesker skal ha rett til god utdanning slik at de kan bidra til et mer rettferdig og inkluderende samfunn.  I tillegg arbeider SAIH politisk både i Norge og andre land for bedre rammevilkår for utdanning og utvikling globalt.

Denne saken ble nylig publisert på UiAs intranett og er gjengitt med tillatelse. Vi tilbyr også lønnstrekk på følgende læresteder: 

  • Universitetet i Oslo (UiO) 
  • Universitetet i Bergen (UiB)
  • Universitetet i Stavanger (UiS)
  • Universitetet i Tromsø (UiT)
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
  • Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU)

Påmeldingsskjema for lønnstrekk finner du her. 

Flere saker:

SAIH deltar i digital Pride

SAIH deltar i digital Pride

I år blir det en annerledes Pride, men ikke mindre viktig av den grunn! Les mer om våre aktiviteter og hvordan du kan delta.

bli med på digital dugnad

bli med på digital dugnad

Verdens Beste Nyheter 2020 planlegger for en annerledes kampanjedag og vi trenger deg med på laget! Bli med på digital dugnad 17. september.