Møt vår nye ledertrio!

Møt vår nye ledertrio!

Fun fact: De er alle forhenværende (?) korpsnerder! 

Sunniva

Sunniva Folgen Høiskar, leder   

Bachelor i Internasjonale studier ved UiO, langvarig bakgrunn som aktivist i SAIH, Operasjon Dagsverk og AUF. Er fra Oslo, liker å lese bøker, reise, planter i vinduskarmen og fiske på havet. Har spilt i korps. 

-Hva er din motivasjon for å gå inn i ledelsen i SAIH?

-SAIH er en utrolig inspirerende og fantastisk organisasjon som jeg har lyst til å utvikle videre. Vi er i en spennende tid med nye satsninger som Student Activist Academy og politisk påvirkning på internasjonalt nivå, og jeg er spent på hvor dette året tar SAIH. Jeg gleder meg utrolig til å bli bedre kjent med og videreutvikle gode samarbeid med partnerorganisasjonene våre og medlemsorganisasjonene her i Norge, og ikke minst se hva slags fantastiske ideer SAIHs lokallag kommer opp med i neste periode. Det har vært utrolig motiverende å jobbe i SAIH det siste året, og jeg er så lykkelig over å få fortsette, og ikke minst med så fine nye nestledere!

-Hva brenner du mest for av SAIHs saker?

-Den internasjonale solidariteten med studenter og akademikere der ute som opplever kriminalisering av aktivisme, brudd på akademisk frihet, diskriminering og angrep. Også Paulo Freires utdanning for frigjøring da, tanken på at alt er mulig med utdanning, kunnskap og aktivisme!

-Hva ser du mest frem til i året som kommer?

-For å være litt kjedelig – å jobbe med strategiske veivalg og de lange linjene for SAIHs fremtid, det er ganske kult å skulle bli styreleder. Men også selvfølgelig å utvikle nye kampanjer på Radi-Aid og diskriminering av LHBT-personer i utdanning, se hvor avkoloniseringsarbeidet tar veien og ikke minst delta på UNESCOs generalkonferanse. Det blir et fantastisk år!

-Hvis du skulle oppnådd ett konkret mål i den neste perioden, hva skulle det vært?

-SAIHs politiske arbeid tar lang tid, så personlig håper jeg aller mest å se penger i statsbudsjettet til «Lånekassen for utvikling». Så har jeg ett annet konkret mål som akademia kan glede seg til, men som enn så lenge får bli en overraskelse!

Marte

Marte Mørk, nestleder

Har en bachelor i statsvitenskap fra NTNU, gått et år på master i international development på NMBU. Tidligere aktivist til Colombia med Latin-Amerikagruppene og vært aktiv i SAIH i flere år. Er fra Tynset og har spilt i korps. 

 -Hva er din motivasjon for å gå inn i ledelsen i SAIH?

- SAIH er en bra og annerledes organisasjon fordi vi fokuserer på solidaritet, og det å støtte opp om studenter og akademikere som kjemper daglige kamper rundt akademisk frihet, student til student, er så utrolig viktig. Jeg føler meg klar for å jobbe med dette på heltid!

 -Hva ser du mest frem til i året som kommer?

-Til å få kickavsluttet Radi-Aid på best mulige måte (med et brak).

-Hvis du skulle oppnådd ett konkret mål i den neste perioden, hva skulle det vært?

-Ett konkret mål vil være å få med enda flere akademikere med på laget!

Rebekka

Rebekka Ringholm, nestleder

 Bachelor i statsvitenskap fra NTNU, ble aktiv i lokallaget i SAIH Trondheim, har sittet i landsrådet og i utvalg for politisk kampanje. Har gått på Sund folkehøgskole og spilt i korps.

 -Hva er din motivasjon for å gå inn i ledelsen i SAIH?

Jeg gleder meg til å lære av og jobbe sammen med partnerorganisasjoner, aktivister og hele bredden av medlemsmassen vår for internasjonal solidaritet og lik tilgang til høyere utdanning for alle. 

 -Hva brenner du mest for av SAIHs saker?

 Dette er et vanskelig spørsmål å svare på, fordi det er nettopp den helhetlige tilnærmingen SAIH har til utdanning som jeg syns er det viktigste, selv om det ikke er en enkeltsak. Hvis jeg allikevel skal velge én sak syns jeg at arbeidet med Student Activist Academy er særlig engasjerende. Igjen og igjen ser man at studenter er avgjørende endringsaktører, og det å støtte opp om deres ikke-voldelige aktivisme er et viktig ledd i å skape mer rettferdige og demokratiske samfunn. 

 -Hva ser du mest frem til i året som kommer?

 Jeg gleder meg særlig til å ta fatt på arbeidet med vår kommende politiske kampanje, som skal handle om hvordan vi kan bruke utdanning som et verktøy i kampen mot diskriminering av LHBT+-personer. Dette er et tema hvor flere av våre partnere driver et inspirerende og viktig arbeid, hvor vi har mye å lære. 

 -Hvis du skulle oppnådd ett konkret mål i den neste perioden, hva skulle det vært?

 Et mål for denne perioden er at enda flere studenter i Norge kjenner til og engasjerer seg for SAIHs solidaritetsarbeid. 

Flere saker:

Studenter er utsatt for angrep globalt

Studenter er utsatt for angrep globalt

Studenter spiller en viktig rolle som forsvarere av menneskerettighetene. Men i skyggen av covid-19 har mange myndigheter skrenket inn for ytringsfrihet og demokrati.