Mitt beste råd til korona-isolerte studenter

Mitt beste råd til korona-isolerte studenter

- Bli med i en studentorganisasjon!

Korona-pandemien har gjort studenttilværelsen vanskelig for mange. Sosiale arrangementer som før bidro til å skape fellesskap og tilhørighet har plutselig blitt borte. Digitale forelesninger, sosial distansering, stengte lesesaler og avlyste fadderuker gjør det vanskelig å skaffe seg et sosialt nettverk og møte nye venner.

En ny undersøkelse om psykisk helse gjennomført av Tekna, viser at halvparten av norske studenter mener at koronautbruddet gjorde det vanskelig å henge med på studiet, og over halvparten føler seg isolerte. Fordi vi ikke vet hvor lenge denne pandemien vil fortsette å prege livene våre, er dette skremmende lesing.

Jeg vil derfor kaste en livline til alle studenter som føler seg ensomme og skuffet over den nye studenttilværelsen: bli med i en studentorganisasjon! Det endret hele studietiden min.

Hector Ulloa

Hector Ulloa, nestleder i SAIH.

Da jeg kom til Norge fra Honduras i 2018 for å studere, kjente jeg ingen. Å bli en del av et engasjert og sosialt miljø i SAIH endret alt.

Sosialt og lærerikt

For mange dreier studietiden seg om forelesninger, pensumlesing og deltidsjobb, og det kan være vanskelig å se for seg at man kan finne tid til mer. I realiteten kan studentorganisasjonene være et etterlengtet avbrekk fra studiene. En organisasjon er ikke bare et sosialt sted hvor du kan utvikle gode vennskap, det er også et sted for personlig utvikling og læring.

Frivillig arbeid gir deg muligheten til å lære ting du ikke nødvendigvis lærer i et klasserom, som sosiale ferdigheter, lederegenskaper, med mer. Det er ikke lett å finne en relevant og spennende jobb mens du fortsatt sitter på skolebenken. Som frivillig stilles det derimot få eller ingen krav til kvalifikasjoner. Her får du muligheten til å utfordre deg selv og oppleve mestring i trygge omgivelser.

Like viktig som utdannelsen min

Da jeg kom til Norge fra Honduras i 2018 for å studere, kjente jeg ingen. Å bli en del av et engasjert og sosialt miljø i SAIH endret alt. Her har jeg fått muligheten til å utvikle meg som leder og lære mer om alt fra kampanjearbeid til budsjettering og sosiale medier. Ikke minst har jeg fått mulighet til å bidra inn i et viktig arbeid for utdanning og studenters rettigheter internasjonalt.

Etter at korona og smitteverntiltak satte en stopper for planlagte arrangementer og gjorde det vanskelig å samles i store grupper, fortsatte lokallagene våre med sine ukentlige møter og viste at det å ta vare på hverandre er minst like viktig som vår aktivisme.

Saih Aktivistene 16 9 00 00 46 22 Still001

Noe for alle

De fleste utdanningsinstitusjoner har egne nettsider som gir deg en oversikt over hvilke organisasjoner og foreninger du kan engasjere deg i. Finn en sak som interesserer deg og ta kontakt. Det er ikke avgjørende hvilken organisasjon du velger, fordelene ved å engasjere seg i frivillig arbeid er de samme. En studie laget av professor Ruut Veenhoven, ved Erasmus University Rotterdam i Nederland, viser at frivillig arbeid gjør deg lykkelig fordi det bl.a. gir mer sosial kontakt med likesinnede mennesker. Folk som jobber med frivillig arbeid er også mer optimistiske, noe jeg tror vi alle trenger i lys av pandemien!

Kjære student, hva venter du på?

Les mer: Bli med i SAIH.

Flere saker:

Ledig stilling

Ledig stilling

SAIH leter etter en resultatorientert og kreativ kollega til å være prosjektleder for SAIHs inntektsarbeid. Søknadsfrist 31. januar.