Kween søker konge

Kween søker konge

Ny podkast ute nå!

I et halvt år får vi være dagboka til en skeiv student fra Zimbabwe. Vår hovedperson kaller seg “Chun Li”. Hun prøver å finne den store kjærligheten, men bor i et land hvor skeive kan bli banka opp bare for å holde hender.

Gjennom hennes lydnotater får vi høre om sosialt stigma, konservative foreldre, rus og psykiske utfordringer. Om hjerte, smerte, fest og en stor tragedie.

Men mest av alt får vi høre en historie om håp og menneskelig seighet i møte med overveldende motstand.

Alle fem episodene er nå tilgjengelig via Spotify, Apple podcast, Google Podcasts og Acast - blant annet. Du finner dem om du søker på Kween søker konge i spilleren din.

Her finner du hele første episode via Spotify:

SAIHs arbeid med LHBTQI+ i Zimbabwe

SAIH jobber blant annet for at utdanning skal være tilgjengelig for alle - uansett bakgrunn, økonomi, legning, kjønnsuttrykk eller annet. Samtidig spiller utdanning en avgjørende rolle for å bryte stigmatiserende mønstre i samfunnet.

I Zimbabwe samarbeider vi blant annet med Gays and Lesbians Association of Zimbabwe (GALZ), som er den eldste LHBTQIA+-organisasjonen i landet. De jobber for å styrke skeives rettigheter i et land hvor homofili og kjønns- og seksualitetsmangfold i praksis er forbudt.

Med støtte fra SAIH, jobber GALZ opp mot studentorganisasjoner, lærerforbund og andre organisasjoner for å gjøre høyere utdanning mer inkluderende og ikke-diskriminerende. Støtten går også til forskningsprosjekter og til å etablere støttefunksjoner for skeive studenter ved universiteter og høgskoler. Les mer om GALZ.

Podkasten er produsert av Filt Oslo for SAIH. Reporter og manusforfatter: Marta Tveit. Produsent, manusforfatter og klipper: Peter Daatland. Illustrasjon: Josef Yohannes/The Urban Legend. Lydmiks: Daniel Daatland. Musikk: Jens Fougner. Redaktør hos SAIH: Hilde Sofie Pettersen.

Flere saker: