Vær sterk, Colombia!*

Vær sterk, Colombia!*

Søndag ble flere personer knyttet til urfolksorganisasjonen CRIC, som SAIH samarbeider med, skutt. 8 er skadd og på sykehus.

Væpnede sivile og politiet skjøt skarpt mot en fredelig demonstrasjon ledet av CRIC i Cali.

SAIH fordømmer voldsbruken og angrepet på det sterkeste, og står skulder til skulder med våre samarbeidspartnere.

Retten til forsamling og til fredelig protest er en menneskerett og en grunnlovsfestet rett i Colombia. Siden 28 april har de offentlige styrkene i Colombia begått grove og massive overgrep mot sivilbefolkningen som demonstrerer over hele landet. 39 mennesker er drept av politiet, 963 er ulovlig anholdt og over 500 mennesker er forsvunnet, ifølge oversikt fra organisasjonen Temblores.

SAIH ber den norske regjeringen offentlig fordømme angrepet på CRIC og fordømme myndighetenes voldsbruk mot demonstrantene, kreve at colombianske myndigheter stopper volden mot sivilbefolkningen og bruker sin plass i FNs sikkerhetsråd til å sette situasjonen i Colombia på agendaen gjennom en ekstraordinær sesjon.

Sammen med en rekke andre norske organisasjoner i Colombiaforum, leverte SAIH nylig våre felles krav til den norske regjeringen. Les mer om det her.

*"Vær sterk, Colombia!" er en fri oversettelse fra slagordet #FuerzaColombia som brukes på illustrasjonsbildet i denne saken, samt går igjen både på sosiale medier og i de fysiske demonstrasjonene. Bildet er lånt fra SAIHs partnerorganisasjon PCN.

Flere saker:

Stortingsvalg: Ros og ris til partiprogrammene

Stortingsvalg: Ros og ris til partiprogrammene

Det nærmer seg stortingsvalg, og de ulike politiske partiene har ulike hjertesaker. SAIH har sjekket om de ulike partiprogrammene lover å prioritere våre hjertesaker: folks tilgang til høyere utdanning og akademisk frihet globalt.

Kriminaliseringen av studentaktivisme i Colombia

Kriminaliseringen av studentaktivisme i Colombia

Gjennom historien har modige mennesker tatt kampen for å redusere ulikheter i samfunnet, demokratisere land, forsvare miljøet og bekjempe undertrykkelse. Studenter har alltid gått i front, til tross for at de ofte blir utsatt for angrep av myndighetene.