SAIH på PRIDE

SAIH på PRIDE

SAIH deltar i årets Pride-parade, og får besøk av samarbeidspartnere fra Sør-Afrika.

Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Visste du at SAIH har en rekke partnere som jobber for å bekjempe homofobi og transfobi, og for å bidra til et mer inkluderende utdanningssystem? Under årets Pride får du mulighet til å bedre kjent med noen av dem. Vi har også en egen seksjon i årets parade!


Lhbt Krd Tro

LHBT+ og den kristne tro: Er det en plass for alle?

Tirsdag 14. juni, Oslo

Velkommen til en uformell sofaprat om unge skeive og deres plass i det kristne samfunnet. Kvelden byr på to spennende samtaler, med fokus på henholdsvis Norge og det sørlige Afrika. Les mer.

The Forbidd Library

The forbidden library

Mandag 20. juni, Bergen

How can we - as scholars, civil society organizations and archives, preserve and disseminate queer history, and why does it matter? SAIH and the CMI-UiB Centre on Law & Social Transformation reunite Keval Harie (GALA Queer Archive South Africa), Tone Hellesund (UiB), and representatives from Skeivt Arkiv (TBC) and Skeiv Verden Vest (TBC) for an exciting panel discussion moderated by Liv Tønnessen (CMI). Les mer.

Saih Prodie Arr

Archiving the criminal and deviant?

Torsdag 23. juni, Oslo

Hvilken rolle spiller skeive arkiver i verden i dag, og er det mulig å ha skeive arkiver i land hvor homofili og kjønnsmangfold fortsatt er kriminalisert? I panelet møter du Keval Harie fra GALA Queer Archive i Sør-Afrika, og Siv Taule fra Skeivt Arkiv ved Uni. i Bergen. Les mer.

Pride Med Saih

Pride-frokost og parade

Lørdag 25. juni, Oslo

SAIH inviterer frivillige, støttespillere og venner til frokost på SAIH-kontoret. Ta med egne bobler – vi garanterer god stemning og masse glitter! Etter frokosten håper vi dere vil være med oss å gå i Pride-paraden under SAIHs parole, "Homophobia has a cure: Education". Les mer.

Flere saker:

Skeives rettigheter: Framskrittene trues

Skeives rettigheter: Framskrittene trues

Muligheten til å være seg selv er ikke selvsagt for de av oss som bryter med samfunnets normer for kjønn og seksualitet, skriver Sunniva Folgen Høiskar, leder i SAIH og Marte Øien, leder i NSO til Dagbladet.

Ny kampanje: Domino-effekten

Ny kampanje: Domino-effekten

Hva skjer når kunnskap blir forbudt? Ny kampanje fra SAIH setter fokus på den globale anti-gender bevegelsen og angrepene på akademisk frihet.