Hvorfor er det så viktig å engasjere seg?

Hvorfor er det så viktig å engasjere seg?

Student? Da bør du lese videre. Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler!

Tre grunner til å engasjere seg som frivillig:

Img 0250

1 - Frivillig arbeid gjør deg lykkelig

Det kan jo høres litt pompøst ut, men dette er faktisk noe forskning har kommet frem til. Folk som jobber med frivillig arbeid får bedre fysisk og mental helse, og er ofte mer optimistiske, blant annet på grunn av mer sosial kontakt med likesinnede mennesker. Altså – rett og slett fordi de får flere venner.

Img 4797

2 - Det gjør seg på CV-en

Frivillig arbeid gir deg muligheten til å lære ting du ikke nødvendigvis lærer i en forelesningssal, som sosiale ferdigheter, lederegenskaper og organisasjonskunnskap. Du får mulighet til å utfordre deg selv og oppleve mestring i trygge omgivelser, samtidig som du tilegner deg kunnskap som kan bli viktig når du senere skal ut i jobb.

Beathe Årsmøte 2017

3 - Du kan gjøre en forskjell

Å være frivillig er en flott måte å bidra til samfunnet på. Det finnes et hav av ulike studentorganisasjoner du kan bli med i - enten du brenner for idrett, musikk, miljøvern eller menneskerettigheter.

Aller først bør du tenke gjennom hva som engasjerer deg og hva slags oppgaver du kunne tenke deg å gjøre. Det ere viktig at du trives med det du bruker tida din på.

Saih Blindern Stand

Bli med i SAIH!

SAIH ble startet av norske studenter for over 60 år siden. I dag jobber vi med menneskerettigheter spesielt for studenter og akademikere. Det gjør vi gjennom bistandsarbeid og kampanjer, sammen med lokale organisasjoner i Latin-Amerika, Sørlige Afrika og Asia.

SAIH har lokallag på campuser over hele landet, og er alltid klar for å ønske nye studenter velkommen! Som SAIH-aktivist er det mange spennende aktiviteter du kan være med på og mye å lære.

De fleste lokallag møtes én gang i uka og utgjør en viktig del av kampanjene våre. Her planlegger de aktiviteter som debatter, filmvisninger og kampanjer, og lokallagsaktivister inviteres inn i planlegging og utforming av kampanjer i samarbeid med SAIH sentralt

Ta kontakt med ditt SAIH-lokallag, her.

Flere saker:

Ledig stilling

Ledig stilling

SAIH leter etter en resultatorientert og kreativ kollega til å være prosjektleder for SAIHs inntektsarbeid. Søknadsfrist 31. januar.