SAIH på Arendalsuka 2023

SAIH på Arendalsuka 2023

Det er igjen klart for Arendalsuka, Norges viktigste og største politiske møteplass. SAIH er selvfølgelig til stede!

Arendalsuka 2023, som arrangeres fra 14.-18. august, regnes som årets viktigste møteplass for politikk, sivilsamfunn og næringslivet.

SAIH er til stede, og vi arrangerer og deltar i en rekke spennende diskusjoner knyttet til menneskerettigheter, bistand og utdanning globalt.

PROGRAM


Onsdag 16. august
Akademisk frihet under okkupasjon: Refleksjoner fra Palestina
Det blir en innledning fra Jørgen Jensehaugen fra PRIO, før det blir en panelsamtale ledet av SAIH-leder Selma Bratberg. Les mer.

Onsdag 16. august
Den store utviklingsdebatten
Hvor ble det av ulikheten i utviklingspolitikken? Globalt øker forskjellene mellom de fattigste og de rikeste menneskene i verden, og ulikheten øker innad i nesten alle land. Statsråd Tvinnereim deltar, SAIH er medarrangør. Les mer.

Onsdag 16. august
Solidaritetsquiz
Vi er medarrangør på årets mest nerdete quiz. Åsmund Aukrust fra AP er quizmaster. Les mer.

Torsdag 17. august
Menneskerettighetsforsvarere i krisetid - hvordan kan Norge bidra?
Stadig flere land går i en autoritær retning, og det blir stadig farligere å være menneskerettighetsaktivist. Statssekretær i utenriksdepartementet Erling Rimestad er blant de som sitter i panelet, og SAIH-leder Selma Bratberg leder samtalen. Les mer.

Torsdag 17. august
Utdanning som ulikhetsbekjemper
Hvordan kan Norge bidra til å løfte god offentlig utdanning på den globale arena? Hvilken rolle spiller skatt for å kunne finansiere SDG4? Og går norsk utdanningsbistand fremdeles til kommersielle aktører? Det blir en faglig innledning fra Tankesmien Agenda, før det blir en panelsamtale. Vi er medarrangør sammen med Tankesmien Agenda, Redd Barna og GCE Norge. Les mer.


Vil du møte oss i Arendal?

Ta kontakt med:

photo of Stian Amadeus Antonsen

Stian Amadeus Antonsen

Politisk rådgiver
(+47) 481 05 791

Flere saker:

Vi søker foredragsholdere

Vi søker foredragsholdere

I perioden 16. -27. oktober skal SAIH og Operasjon Dagsverk holde hundrevis av foredrag over hele landet. Har du lyst til å bidra?

HØSTSAMLING 2023

HØSTSAMLING 2023

22.-24. september er det tid for et av høstens høydepunkter, nemlig SAIHs Høstsamling! Velkommen til en helg fylt med faglig innhold, politisk skolering og mye moro. Frist for påmelding er søndag 10. september.