Vårsamling 2014!

Helga 28-30. mars var det tid for vårsamling med SAIH. Bislet sendte tre aktivister til samlingen som fant sted på Nærsnes i Røyken. Helga var fylt med forskjellige workshops, seminarer, god stemning og strålende sol.

Første post på programmet var en innføring i SAIH sin historie og hva organisasjonen har DSC_0243fått til opp gjennom årene, før det var tid for middag etterfulgt av besøk fra Johanne Vaagland som kom rett fra Vest-Sahara. Kvelden ble avsluttet med quiz, grilling av marshmellows og kos ved bålet.

Lørdag var det klart for en ny dag med mye spennende program. Welcome og Kurayi, studentaktivister fra Zimbabwe, kom og snakket om sine erfaringer om å kjempe for sine rettigheter under veldig utfordrende forhold. Vi hadde også besøk av Fatima, en menneskerettighetsaktivist fra Vest-Sahara, som også delte sine erfaringer.

Vi jobbet med årets kampanje og hadde ulike workshops hvor vi skulle komme med forslag til blant annet plakater og «catchphrase». Årets kampanje handler om urfolk og afroetterkommeres rettigheter. Og kvelden ble så klart avsluttet med en temafest, kreative kostymer og god stemning.

Søndag var det nok en gang en tidlig start på dagen, for 4 tøffe aktivister var det også en ganske kald start på dagen, da de kl 8 tok et morgenbad! Ikke for å skryte, men Bislet hadde en representant med på morgenbadet 😉 Etter frokost var det klart for flere workshops før vi fikk besøk av programrådgiver Hilde og Alta og Leticia fra URACCAN i Nicaragua.

Vi har storkost oss på vårsamling og gleder oss allerede til høstsamlingen! Vi vil takke AU og IK for en super, spennende og hyggelig helg :)

DSC_0272

Forfriskende morgenbad!

About SAIH Bislet

SAIH Bislet er Studentene og akademikernes internasjonale hjelpefonds lokallag på HiOA. Vi arrangerer filmvisninger, seminarer og debatter for å skape oppmerksomhet og spre kunnskap omkring globale spørmål. SAIH støtter lokale organisasjoners prosjekter innen høyere utdanning, forskning og opplæring i det sørlige Afrika og Latin-Amerika. Men bistand alene kan ikke skape en rettferdig verden. Rike land i Nord må også endre politikk som har negativ innvirkning på utviklingen i land i Sør.
This entry was posted in Hjem. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *