Slapptivisme i sommervarmen

Var du en av de som leste artikkelen om slapptivisme i gårsdagens Aftenposten? Ikke? En typisk slapptivist er gjerne en som klikker liker på fb, signerer ulike kampanjer eller twitrer med ulike hashtags som feks #bringbackourgirls. Slapptivisme, altså en blanding av å være slapp men samtidig aktivist kan skape positiv endring og er mye benyttet av feks. Amnesty når de skal legge press på myndighetene i ulike land for å frigi fanger eller omgjøre dommer.

I disse dager har Amnesty en signeringskampanje som omhandler rettsaken til zambiske Philip Mubiyana and James Mwap som i mai i fjor ble arrestert for å ha sex “mot naturens orden”. I går ble de frikjent! Staten har likevel 2 uker på å anke dommen. Benytt muligheten til å signere nå for å opprettholde trykket og hindre at staten anker!

 

 

About SAIH Bislet

SAIH Bislet er Studentene og akademikernes internasjonale hjelpefonds lokallag på HiOA. Vi arrangerer filmvisninger, seminarer og debatter for å skape oppmerksomhet og spre kunnskap omkring globale spørmål. SAIH støtter lokale organisasjoners prosjekter innen høyere utdanning, forskning og opplæring i det sørlige Afrika og Latin-Amerika. Men bistand alene kan ikke skape en rettferdig verden. Rike land i Nord må også endre politikk som har negativ innvirkning på utviklingen i land i Sør.
This entry was posted in Hjem. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *