Jo fler, jo bedre!

Vi har fått en ny aktivist, som skal skrive blogg-innlegg på både engelsk og russisk!

Vårt nye medlem heter Ekaterina Mironova. Hun har tidligere studert i St. Petersburg, og nå skal hun fullføre sin Master of Business Administration her på Universitetet I Nordland.
Ja, så vårt lokallag vokser altså. Navnet hennes uttales forresten jekatarina, men dere kan kalle henne for Katja!

På mandag stod vi på stand i Gråsona, for å dele ut vafler til alle de flotte studentene som har betalt 20 kroner til SAIH.
gråsona

10947349_900889483264195_1809822897966601946_n

God Tirsdag a!

Posted in Ukategorisert | Leave a comment

The more – the better!

Last week we met one new girl in the place we usually advertise our organization. We had a little chat with her, and it turned out to be that she came from Russia to study Business and Administration here, in University of Nordland.
She was aware of different problems that we usually struggling with, so she got really interested in our activities and immediately decided to join us!
Now there are more people in our organization, and we are looking forward to attract more international students,
as they all have bright and new ideas, fresh look on things and critical way of thinking.
P.S.:Surprise for everybody! Now we can translate all our messages to Russian! :) For those who don’t know russian, it’s a good chance to start learning it! ;D
For those who know – приветствуем! :)

Watch us and keep in touch to know more about us!
SAIH Bodø

10947349_900889483264195_1809822897966601946_n

Posted in Ukategorisert | Leave a comment

Vi har fått en ny aktivist!

Vi i SAIH-Bodø kan med glede melde at vi har fått en ny aktivist!

Etter kampanjeuka møtte Mariann Ratama opp på kontoret vårt. Hun hadde fått med seg høstens kampanje og syntes den var veldig interessant. Etter å forstått hva SAIH drev med, ville hun bidra som aktivist.
Mariann Studerer siviløkonomi her på UiN.
Til helgen skal jeg og Mariann reise til Oslo for å delta på SAIH’s årsmøte.
Vi er veldig glade for å ha fått en ny aktivist i lokallaget!
Det er ikke for sent å engasjere seg i SAIH-Bodø, det er bare å ta kontakt med oss hvis du ønsker å finne ut mer.

(Du kan sende en melding til innboksen på facebook-siden vår.)

Hennika

Posted in Ukategorisert | Leave a comment

På vegne av alle tierne

På vegne av alle tierne.

 

Fredag den 12. september dro jeg Hennika, Julia og Tina fra Bodø til Asker.

Bodø har fått et lokallag. Og på vegne av alle dere som har betalt tiere til SAIH, og på vegne av vårt ny oppstartede lokallag dro vi til Asker. Vi dro for å få skolering i hva SAIH har gjort tidligere og om høstens kampanje. Også lærte vi om hvordan vi kan formidle informasjon om SAIH sitt arbeid til studentene på vårt universitet, nettopp alle dere som har støttet organisasjonen med ti kroner hver.

Og for dere som ikke visste det, er det å spre informasjon et av hovedmålene til SAIH. SAIH støtter 40 organisasjoner i seks land. Mer enn 160 000 studenter gir 8 millioner kroner i støtte til organisasjonen, sammen med 30 millioner fra andre, hovedsakelig Norad. Men bistand alene kan ikke skape en rettferdig verden. «Gjennom årene har vi gjort alt fra å jobbe mot apartheid i Sør-Afrika, for frigjøring av Øst-Timor og Vest-Sahara, innføring av fairtrade i Norge, spre informasjon om glemte konflikter, bevisstgjøre norsk akademia om sitt internasjonale ansvar, påvirke norsk utviklingspolitikk, og mye, mye mer.» (Lokallagshåndboka, s.6)

Og nå som vi har vært på høstsamlinga, er vi bedre skikket til å utføre denne jobben!

Vi hadde det utrolig hyggelig på samlinga, og vi er glade for at vi dro.

Fordi vi hadde forelesning på morgenen, rakk vi ikke introduksjonen som skulle være kl. 18.00. Men vi kom i tide til middagen.

Vi skulle være der fra fredag kveld til søndag ettermiddag, og hver dag fikk vi servert deilig mat!

Under middagen fikk utdelt hvert vårt navneskilt til å ha rundt halsen. Det var veldig kult fordi det hadde klistremerker OG timeplan på baksiden!

72887navn

 

Etter at vi hadde spist vandret alle opp til hovedhuset for å høre på kampanjeintroduksjonen. Fordi SAIH har mange internasjonale studenter forgikk mye av snakkinga på engelsk. Vi syntes det var litt flaut og utfordrerne i begynnelsen, men det gikk seg til etter litt. Lederen av SAIH, Jørn Wichne Pedersen fortalte om den nye kampanjen, og litt om tidligere kampanjer.

msm_1

(foto: hentet fra SAIH sin facebook-side)

Årets kampanje handler om hvordan noen norske selskaper bryter internasjonale etiske retningslinjer som de har underskrevet. Norske selskaper investerer milliarder i utenlandske selskaper som bygger på territorier som tilhører urfolk og afroetterkommere i Sør-Amerika. Deres rett til konsultasjon blir ikke fulgt opp, og norske selskaper er med på å skape denne problematikken. På lørdagen fikk vi besøk av tre representanter fra den brasilianske organisasjonen MST (Movimento dos Trabalhadores Rurais sem Terra – De jordløses bevegelse i Brasil). Brasil er et av landene i Sør-Amerika som blir rammet av dette. De fortalte om hvordan gruvedriften har forverret levevilkår og økt flere sosiale problemer som prostitusjon, vold og alkoholisme.

saih_halla

Vi kunne velge mellom å delta på tre forskjellige kurs, foto, skriving og økonomi-kurs. Medlemmene av styret forklarte, og vi i lokallagene diskuterte med hverandre gruppevis. På søndagen kunne vi velge mellom stunt eller rekruteringskurs. Det fine med å jobbe i grupper var at vi fikk med oss så mange gode ideer fra de andre lokallagene.

Men vi hadde også aktiviteter hvor målet var å bli bedre kjent, og det var utrolig hyggelig. På fredags kvelden var det bål med godis og kakao til, som seg hør og bør. Lørdag kveld var vi alle utkledd som corporate people og kjørte full paneldebatt (i noen tilfeller overført betydning).

Uten å drive snikreklame, kan man trygt si at Strandheim camping er utmerket. Hver kveld spiste vi deilig krydret mat på verandaen på stranda, mens vi nødt havutsikten. Det var så idyllisk og sommerlig der at vi nesten tenkte på å bade i havet.

visov

Vi reiste hjem med mye inspirasjon og motivasjon, og en hel masse brosjyrer!
brosjyrer

Den nye kampanjen skal offentliggjøres den 29.september , snart skal dere få se hva som er under grønnfargen!

Posted in Ukategorisert | Leave a comment

Her er vårt første innlegg!

Her er vi! Dette bildet ble tatt på vårt første møte som lokallag i Bodø. Alle som sitter i lokallaget er helt nye. Men alle er ikke med på bildet.

Her er de som manglet på det forrige bildet også med!

saih_2

Her er vi glade fordi vi akuratt har opprettet et lokallag, og alle har fått et verv. Og fordi alle har fått nye t-skjorter.

Som dere ser har bildene instagramfilter ;);) Følg oss på insta, vi heter saihbodo. Dere kan også like oss på vår facebookside https://www.facebook.com/pages/SAIH-Bod%C3%B8/270288329657650?sk=photos

 

 

Posted in Ukategorisert | Leave a comment