På vegne av alle tierne

På vegne av alle tierne.

 

Fredag den 12. september dro jeg Hennika, Julia og Tina fra Bodø til Asker.

Bodø har fått et lokallag. Og på vegne av alle dere som har betalt tiere til SAIH, og på vegne av vårt ny oppstartede lokallag dro vi til Asker. Vi dro for å få skolering i hva SAIH har gjort tidligere og om høstens kampanje. Også lærte vi om hvordan vi kan formidle informasjon om SAIH sitt arbeid til studentene på vårt universitet, nettopp alle dere som har støttet organisasjonen med ti kroner hver.

Og for dere som ikke visste det, er det å spre informasjon et av hovedmålene til SAIH. SAIH støtter 40 organisasjoner i seks land. Mer enn 160 000 studenter gir 8 millioner kroner i støtte til organisasjonen, sammen med 30 millioner fra andre, hovedsakelig Norad. Men bistand alene kan ikke skape en rettferdig verden. «Gjennom årene har vi gjort alt fra å jobbe mot apartheid i Sør-Afrika, for frigjøring av Øst-Timor og Vest-Sahara, innføring av fairtrade i Norge, spre informasjon om glemte konflikter, bevisstgjøre norsk akademia om sitt internasjonale ansvar, påvirke norsk utviklingspolitikk, og mye, mye mer.» (Lokallagshåndboka, s.6)

Og nå som vi har vært på høstsamlinga, er vi bedre skikket til å utføre denne jobben!

Vi hadde det utrolig hyggelig på samlinga, og vi er glade for at vi dro.

Fordi vi hadde forelesning på morgenen, rakk vi ikke introduksjonen som skulle være kl. 18.00. Men vi kom i tide til middagen.

Vi skulle være der fra fredag kveld til søndag ettermiddag, og hver dag fikk vi servert deilig mat!

Under middagen fikk utdelt hvert vårt navneskilt til å ha rundt halsen. Det var veldig kult fordi det hadde klistremerker OG timeplan på baksiden!

72887navn

 

Etter at vi hadde spist vandret alle opp til hovedhuset for å høre på kampanjeintroduksjonen. Fordi SAIH har mange internasjonale studenter forgikk mye av snakkinga på engelsk. Vi syntes det var litt flaut og utfordrerne i begynnelsen, men det gikk seg til etter litt. Lederen av SAIH, Jørn Wichne Pedersen fortalte om den nye kampanjen, og litt om tidligere kampanjer.

msm_1

(foto: hentet fra SAIH sin facebook-side)

Årets kampanje handler om hvordan noen norske selskaper bryter internasjonale etiske retningslinjer som de har underskrevet. Norske selskaper investerer milliarder i utenlandske selskaper som bygger på territorier som tilhører urfolk og afroetterkommere i Sør-Amerika. Deres rett til konsultasjon blir ikke fulgt opp, og norske selskaper er med på å skape denne problematikken. På lørdagen fikk vi besøk av tre representanter fra den brasilianske organisasjonen MST (Movimento dos Trabalhadores Rurais sem Terra – De jordløses bevegelse i Brasil). Brasil er et av landene i Sør-Amerika som blir rammet av dette. De fortalte om hvordan gruvedriften har forverret levevilkår og økt flere sosiale problemer som prostitusjon, vold og alkoholisme.

saih_halla

Vi kunne velge mellom å delta på tre forskjellige kurs, foto, skriving og økonomi-kurs. Medlemmene av styret forklarte, og vi i lokallagene diskuterte med hverandre gruppevis. På søndagen kunne vi velge mellom stunt eller rekruteringskurs. Det fine med å jobbe i grupper var at vi fikk med oss så mange gode ideer fra de andre lokallagene.

Men vi hadde også aktiviteter hvor målet var å bli bedre kjent, og det var utrolig hyggelig. På fredags kvelden var det bål med godis og kakao til, som seg hør og bør. Lørdag kveld var vi alle utkledd som corporate people og kjørte full paneldebatt (i noen tilfeller overført betydning).

Uten å drive snikreklame, kan man trygt si at Strandheim camping er utmerket. Hver kveld spiste vi deilig krydret mat på verandaen på stranda, mens vi nødt havutsikten. Det var så idyllisk og sommerlig der at vi nesten tenkte på å bade i havet.

visov

Vi reiste hjem med mye inspirasjon og motivasjon, og en hel masse brosjyrer!
brosjyrer

Den nye kampanjen skal offentliggjøres den 29.september , snart skal dere få se hva som er under grønnfargen!

This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *