#wedreambig

wedreambig

Denne høsten handler SAIHs kampanje om afroetterkommere og urbefolkningsrettigheter i Latin Amerika.

Tirsdag 4 november får vi besøk av Emilie Larsen Ørneseidet fra SAIH sentralt som holder foredrag om årets kampanje. Dette er et svært spennende og aktuelt tema, så kom på foredrag og lær mer om rettigheter!

Urfolksgrupper hevder at det er investeringer i utvinning- og jordbrukindustri som truer deres rettigheter i størst grad. Ofte gjelder det retten til å kunne være med på å bestemme over hva som skal skje med egne landområder og naturressurser. Norge blir av mange sett på som et foregangsland når det gjelder å respektere urfolksrettigheter og har signert flere internasjonale konvensjoner som skal sikre at urfolksrettighetene ikke brytes i Norge. Samtidig investerer Oljefondet i selskaper som bryter de samme rettighetene systematisk. Dette dokumenteres i en ny SAIH-rapport om Oljefondets investeringer i selskaper som driver med gruvedrift i Colombia og Guatemala.

SAIH krever at Oljefondet trekker seg ut av selskaper som ikke viser vilje til å respektere urfolk, og at Oljefondet skal få på plass en egen urfolksstrategi og jobbe for å sikre at Norge ikke bidrar til å krenke urfolks rettigheter.

Foredraget blir holdt på engelsk, så vi håper mange utvekslingsstudenter også tar turen :)

This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *