Fadderfestival, infomøte, temakveld og flotte, engasjerte studenter!

Fadderfestival, infomøte, temakveld og flotte, engasjerte studenter!

Siden midten av august har det skjedd mye flott for SAIH i Lillehammer. Vi har rekruttert mange nye aktivister til lokallaget, vi har hatt et infomøte, en temakveld om Sør-Afrika, og denne helgen skal vi på SAIH sin høstsamling!

Før sommerferien valgte vi nytt styre, og vi var veldig gira på å rekruttere flere engasjerte studenter til vårt lokallag etter ferien. Under fadderfestivalen i første uka etter skolestart stod vi på stand for å møte de nye studentene. På standen takket vi for SAIH-tierne studentene allerede hadde bidratt med og snakket om utdanning for frigjøring, hvilke land SAIH samarbeider med, og hva vi ønsker å lære om og jobbe med i løpet av året. Vi har også hatt infomøte for alle interesserte der vi inviterte Martine Jahre, organisatorisk nestleder i SAIH sentralt, til å snakke om hva de fikk til da hun var med i Blindern lokallag. Martine snakket blant annet om å få skoler og universiteter til å ta etisk ansvar og om SAIH sitt prosjekt RadiAid og Students at risk. Det var utrolig mange studenter som var interesserte i å bli med i SAIH Lillehammer, og til helgen er vi hele 17 stykker fra lokallaget som drar på SAIH sin høstsamling. Gjett om vi gleder oss!

I mellomtiden har vi også fått arrangert en temakveld for studenter der fokuset var på et av programlandene SAIH samarbeider med, nemlig Sør-Afrika. Først hadde vi et kort foredrag om Sør-Afrika og samarbeidsorganisasjonene våre der, og deretter så vi en dokumentar om kvinner som kjemper for sine rettigheter etter å ha blitt seksuelt misbrukt. Dokumentaren gjorde veldig sterkt inntrykk. Resten av kvelden koste vi oss med Sør-Afrikansk mat, blant annet en suppe og en kjempegod kyllingrett, og lekte "gul bolle", et mimespill som umiddelbart lagde god stemning. Vi gleder oss allerede til neste temakveld; til å lære mye nytt om samarbeidslandene våre og til å ha det hyggelig sammen!

Fadderfestival2

Heidi og Mia fra lokallagsstyret viser stolt frem den flotte bildeutstillingen vi har fått låne fra Støttekomiteen for Vest-Sahara. Bildene er tatt i flyktningeleiren i Algerie, og ble stilt ut på vår stand under fadderfestivalen ved Høgskolen i Lillehammer.

Fadderfestival3

Interesserte og engasjerte studenter på stand!

Temakveld1

Sofie fra lokallagsstyret holder foredrag om Sør-Afrika på temakveld.

Temakveld2

Glade aktivister på temakveld!

Temakveld3

Her serveres det en Sør-Afrikansk kyllingrett og suppe. God mat og topp stemning!