Høst-samlingen

Høst-samlingen

11-13. september dro vi på høst-samling med resten av SAIH-lokallagene til Strandheim leirsted, som er en unik perle i Oslofjorden. Der fikk vi vite ekstremt mye om hva aktivitetene i SAIH driver med. Vi ble informert om de forskjellige kampanjene, som blant annet Africa for Norway og vår kule hashtag: #donateyourstereotype. Vi fikk også besøk fra Patience (Female Student Network) og Samuel (Zimbabwe National Students Union), fra Zimbabwe. De er her i Norge på utvekslingsår for å jobbe sammen med SAIH, og fortalte om hvordan det er å være student i Zimbabwe, og de diverse konfliktene som påvirker akademisk frihet, kvinners rettigheter og altfor høy studieavgift.

Vi diskuterte blant hvordan media fremstiller Afrika som et ``land´´ med store konflikter. Det er derfor vi bruker `` #donateyourstereotype´´. Målet vårt er at folk skal ``donere´´ stereotypene de har om Afrika, og få sann fakta tilbake. Vi så en video som heter ``The danger of a single story´´ der Chimanada Ngozi Adichie, fra Nigeria forteller hvordan hun har blitt påvirket av stereotyper. Da hun var 19 år, reiste hun til USA for å studere, der ble vennene hennes fascinert over at hun kunne så bra engelsk, selv om engelsk er hovedspråket i Nigeria...

SAIHs hovedkampanje handler om verdens siste koloni, Vest-Sahara. SAIH er opptatt av å skape oppmerksomhet om konfliktene i Vest-Sahara som fortsatt er okkupert av Marokko. Vest-Sahara er territorium som er rikt på naturressurser, noe Marokko er ute etter. Nå som det har blitt oppdaget olje, blir det vanskeligere å frigjøre Vest-Sahara. Det er flere marokkanske politimenn i Vest-Sahara enn saharawier. Noe som gjør det farlig for saharwiene å ha diverse meninger som går i mot marokkanske interesser. Vår konklusjon av samlingen er at SAIH har et viktig budskap som er relevant idag, og at flere burde engasjere seg. Vi opplevde som lærerikt, spennende og morsomt.

Avsluttet det hele med en strålende fest hvor Løvenes Konge var temaet!

- Cassandra Myhre & Abdi Yousef Ali