Høstsamling 2016

Høstsamling 2016

Helene Woll Andreassen Saih Bergen

Plakatansvarlig Helene Woll Andreassen

Høstsamlingen er en av flere samlinger som arrangeres for SAIH’s lokallagsaktivister gjennom året. Ikke bare er disse samlingene en god arena for å lære mer om SAIH og få et eierskap til organisasjonen, men det er en også en svært sosial helg med mye latter og glede. I år fikk hele 8 aktivister fra SAIH-Bergen muligheten til å ta turen på samling, hvorav en av disse var nyvalgt plakatansvarlig Helene Woll Andreassen. Da undertegnede selv ikke fikk deltatt på arrangementet, har Helene blitt hanket inn for å svare på noen veloverveide spørsmål om helgen.

Har du vært med på samling tidligere?
Nei, det har jeg ikke. Dette var min første samling

Hvorfor ville du være med på høstsamling?
Jeg ville være med på høstsamling for å lære mer om SAIH, og for å møte aktivister fra andre SAIH- lokallag. Jeg ville også få et bredere perspektiv på det SAIH gjør. I tillegg syns jeg samlingen virket som en god måte for oss i lokallaget å bli bedre kjent med hverandre.  Når man reiser sammen får man rett og slet et bedre samhold

On The Road Saih Bergen Høstsamling 2016

Hvorfor tenker du det er viktig å ha samlinger?
Det er veldig bra for å forstå mer om den studentorganisasjonen man er medlem av, det er jo en gylden mulighet til å få litt «inside information» om hva organisasjonen gjør.  

Hva vil du si var høydepunktet med årets samling?
Det er nå man skal si festen på lørdag ikke sant? Nei, festen var jo kjempegøy, men av de foredragene vi hadde og sånn syns jeg den workshopen vi hadde med de fra FK Young Women Leadership Exchange var veldig spennende. Det var gøy å få satt seg mer inn i det de gjør i forhold til sexual and reproductive health and rights (SRHR).

Saih Bergen Høstsamling 2016 Workshop 2

Mari Helen Flaathen (deltaker ved årets FK Young Women Leadership Exchange) lærer lokallagsaktivister mer om SRHR.

.. I tillegg var foredraget med hun som representerer SAIH via Operasjon Dagsverk veldig spennende. Foredraget er det samme som man skal bruke for å informere om årets Operasjon Dagsverk prosjekt i Colombia og hvordan SAIH er involvert i dette. Hun kom også med en del generelle tips om hvordan man skal holde et foredrag, og hva man burde tenkte på. Hun var rett og slett dødsflink til å snakke foran folk.

Endret samlingen ditt forhold til SAIH?
Ja, jeg føler jeg har fått mer peiling på hva SAIH er og hva de driver med. Jeg har lært mer om samarbeidslandene, og lært masse om ZINASU. I tillegg har jeg fått større innblikk i hva «Students at risk» går ut på. Det var rett og slett en kjempefin helg, jeg har fått møtt så mange mennesker som har veldig spesielle historier som er ganske øyeåpnende og setter livet litt i perspektiv.

Ville du dratt igjen?
Ja, det ville jeg absolutt.

Saih Bergen Høstsamling 2016 Intro

Med dette vil vi i SAIH-Bergen takke for enda en fantastisk samling- vi gleder oss allerede til neste gang!

Om du ønsker å vite mer om FK Young Women Leadership Exchange kan du klikke deg inn på Facebook-siden deres for å få mer informasjon.

https://www.facebook.com/sista...