Verdens Beste Nyheter

Verdens Beste Nyheter

Visste du at 9 av 10 barn i U-land nå starter på skole?- Om svaret er nei kan du trøste deg med at du ikke er den eneste.

Undersøkelse gjort av Norad på vegne av Norstat viser at halvparten av alle nordmenn tror at global fattigdom har doblet seg over de siste 5 årene- i virkeligheten er den halvert. Sannheten er at alt for få er klar over hvordan utviklingen i verden faktisk er, grunnet det at positive nyheter ofte ikke får den oppmerksomheten de fortjener i media.

Med kampanjen «Verdens beste nyheter» ønsker SAIH, Spire samt Changemaker å gi nordmenn muligheten til å lese om alle de gode nyhetene fra resten av verden. Kampanjen ble først startet opp i Danmark i 2010, og er et samarbeid mellom FN, Danida og over 100 danske utviklings- og næringslivsorganisasjoner. Målet med kampanjen er å formidle positiv informasjon og fremskritt fra utviklingsland over hele verden. Ved å gjøre dette ønsker vi på å rette opp det skjeve bildet av den globale situasjonen som ofte blir fremstilt i media.

Den 9.september gjorde vi nettopp dette over større byer i hele Norge, deriblant Bergen. Klokken 07.00 troppet aktivister og andre frivillige opp på kontoret i Nygårdsgaten for å vekke byen med gode nyheter. Selv om undertegnede syns klokken 07.00 var litt tidlig, var det virkelig ingen tegn av trøtthet å se hos de andre som stilte for å spre kampanjen.

Morgenmøte Saih Bergen

Selv regnet dempet ikke entusiasmen og motivasjonen til de frivillige. Selv om vi kanskje ikke så estetisk vakre ut der vi trasket gjennom byen med våte t-skjorter og ukontrollerbart hår, ble alle som passerte møtt med et smil og «Hei- Vil du lese en gratisavis med bare gode nyheter?». 

Verdens Beste Nyheter Avisutdeling

Etter at alle avisene var delt ut var det duket for etterfest for de frivillige på kontoret. Der fikk alle de som tok del i kampanjen slappet av og minglet med studenter fra andre organisasjoner, samtidig som de tradisjonen tro ble det servert pizza. Så mange fornøyde mennesker skal du lete lenge etter!

Verdens Beste Nyheter Saih Bergen Pizza

Vi i SAIH-Bergen vil bare si takk til alle som stile opp og delte ut aviser på kampanjedagen. Alle la virkelig inn en helt utrolig innsats. Sist men ikke minst takk til deg som tok i mot avisen- vi håper den ga deg en like positiv start på dagen som den ga oss!