Nyhetsarkiv

SAIH i debatt på Dagsnytt Atten

SAIH i debatt på Dagsnytt Atten

Tirsdag var leder i SAIH Jørn Wichne Pedersen på Dagsnytt Atten for å debattere SAIHs kampanjekrav med Heidi Nordby Lunde fra Høyre. 

Studenter i Colombia under angrep

Studenter i Colombia under angrep

«Vi minner dere på at denne festen med helvetes geriljasympatisører på universitetet som forpester landet vårt og skader tankesettet til de unge med idealer som ikke har noe med et bedre land å gjøre, er over. Vi vil si til disse rottene at tiden er ute…».

Klar oppfordring til Sikkerhetsrådet

Klar oppfordring til Sikkerhetsrådet

Gjennom Den globale koalisjonen for å beskytte utdanning fra angrep (GCPEA) spiller SAIH en sentral rolle i arbeidet med å beskytte skoler og universiteter fra militært bruk. Koalisjonen oppfordrer nå Sikkerhetsrådet til å be alle FNs medlemsland om å støtte opp om arbeidet med å implementere Lucens Guidelines.

SAIH Høstsamling 2014

SAIH Høstsamling 2014

Den 12.-14. september er det duka for SAIHs tradisjonsrike Høstsamling! På idylliske Strandheim Leirsted på Nærsnes - bedre kjent som Oslofjordens riviera - inviterer vi til en helg fylt med skolering i politisk påvirkning og kampanjearbeid, besøk fra Brasil, temafest og mye, mye mer!

Avkastning på andres lidelse

Avkastning på andres lidelse

Oljefondet har investert 13 milliarder i selskaper som driver Latin-Amerikas største gruve. Urfolk i området stiller det samme spørsmålet som meg: Hvordan kan vi basere vår rikdom på å frata og ødelegge andres jord?

Norge tar lederrolle for å beskytte universiteter og skoler i konflikt

Norge tar lederrolle for å beskytte universiteter og skoler i konflikt

Verdenssamfunnet har i stor grad klart å forby militær bruk av sykehus og helsepersonell, nå tar Norge ansvar for at det samme skal skje med universiteter og skoler. - Vi mener at regjeringen her gjør et veldig viktig grep når de tar på seg et langsiktig lederskap for beskyttelse av skoler og universiteter. Sier leder i SAIH Jørn Wichne Pedersen.

SAIH Sommercamp 2014

SAIH Sommercamp 2014

Den 20.-23. juni er det duket for SAIHs første sommerleir! I hjertet av Nordmarka, ved behagelige badevann, inviterer vi til en langhelg med et svært spennende program!

Norges nøkkelrolle i kidnappingskrisen

Norges nøkkelrolle i kidnappingskrisen

I lys av kidnappingskrisen i Nigeria bør Norge få på plass et internasjonalt rammeverk som beskytter utdanning fra angrep, skriver SAIH-leder Jørn Wichne Pedersen, i Dagsavisen - Nye meninger.

Uklokt vaktbikkjekutt

Uklokt vaktbikkjekutt

«Det offentlige skal sørge for gode økonomiske rammevilkår, uten å gripe inn i de frivillige organisasjonenes arbeid» slo kulturminister Thorhild Widvey fast på mandag. Dessverre ser det ut til at dette ikke gjelder for de norske, frivillige organisasjonene som arbeider med internasjonale utviklingsspørsmål, skriver SAIHs leder Jørn Wichne Pedersen i Dagbladet. 

Krever menneskerettigheter

Krever menneskerettigheter

- Forpliktende krav til menneskerettigheter må inn i handelsavtale med Colombia, sa nestleder Emilie Larsen Ørneseidet da hun la fram SAIHs høringsinnspill for Stortinget 14. mai.

apartheid & atomvåpen

Det er nå 20 år siden Sør-Afrika kvittet seg med apartheid. Samtidig er Sør-Afrika det eneste landet i verden som frivillig har avviklet sitt atomvåpenprogram. Velkommen til konferansen From the End to the Beginning – Celebrating 20 years of South African Democracy and Nuclear Disarmament, 12. og 13. mai på Dansens Hus i Oslo!

​Brede glis, high fives og dansing i kjøkkenkroken

​Brede glis, high fives og dansing i kjøkkenkroken

Nettgiganten TED har kåret SAIHs video "Save Africa - gone wrong" til en av årets ti beste videoer i hele verden. "– Aller først skjønte vi ikke helt hva dette var for noe, er det virkelig giganten TED som hedrer lille SAIH? Men etter hvert som det sank inn, har det vært brede glis, high fives og dansing i kjøkkenkroken, forteller Wichne Pedersen."

Integritet til salgs?

Integritet til salgs?

Oljeselskapet Total undergraver folkeretten, men får likevel profilere seg på flere norske universiteter. Statoil sponser Universitetet i Bergen mot at «UiB forplikter seg til å arbeide for positiv medieomtale rundt forskningen som avtalen omfatter.» Hvilket samfunnsansvar bør akademia ha?