Nyhetsarkiv

The Petition

“We want the Ministry of Foreign Affairs to begin a four year test program for students that have been expelled due to their political engagement”

Oppropet

“Vi ønsker at Utenriksdepartementet skal starte en fireårig prøveordning for studenter som har blitt utvist på grunn av sitt politiske engasjement”

Vil Regjeringen opprette en ordning for utviste studenter?

Denne uka har Trine Skei Grande fra Venstre spurt Regjeringen om de vil opprette en ordning der utviste studenter kan fullføre utdanning i Norge. Forslaget er fra SAIH og Norsk studentorganisasjon og er tema for høstens kampanje! Bra Trine!

Frigjøring krever utdanning

Erik Schreiner Evans, leder i SAIH og Helen Bjørnøy, generalsekretær i Plan Norge svarer utviklingsministeren i Klassekampen.

Utviklingsminister Heikki Holmås svarer

I Klassekampen har Jo Tore Berg fra Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH) kritisert regjeringen for å kutte i støtten til utdanning i fattige land. Faktum er at den rødgrønne regjeringen har hatt en stabil støtte til utdanning i fattige land, svarer Utviklingsministeren i Klassekampen.

Bare litt viktig med utdanning?

Lokallagsaktivist frå SAIH-Kristiansand Jo Tore Berg spør utviklingsminister Heikki Holmås om utdanning bare er litt viktig i eit innlegg i Klassekampen.

Youth has a right to learn about sex!

Anette Remme (25), the former SAIH president of 2011 and Amos Mwale (31), from SAIH’s partner organization Youth Vision Zambia went to the UN to promote young peoples right to sexual og reproductive rights.

Godt internasjonalt lagarbeid!

SAIH har vært pådriver for at den norske innsatsen for forfulgte akademikere øker! Flere universiteter og høgskoler trapper opp arbeidet med Scholars at Risk - Norge . Hør intervju med Leder i SAIH Erik S. Evans, Universitetet i Agder UiA og UiO. Innslag fra NRK Her og Nå på P1 Mandag 30 april-

Endelig på trygg grunn

Hvert år tvinges forskere verden over til taushet for det de skriver og sier. Forskerforum møtte en forfulgt forsker i dekning i Norge. SAIH har siden 2008 jobbet med å få med seg universiteter og høgskoler i Scholars at Risk.