Nyhetsarkiv

Globalt ansvar

Les UiOs svar på SAIHs kronikk "Internasjonalisering for kven?

Nå er det stopp for EUs fiske i Vest-Sahara

EU stopper fiskeriavtalen som tillater fiske i sonen til okkuperte Vest-Sahara. Takket være innsats over flere år av Støttekomiteen for Vest-Sahara og Western Sahara Resource Watch samt mange SAIH-aktivister ! Gratulerer!

Studenter i Latin-Amerika og Europa samles i global protest

OPPDATERT: De siste månedene har colombianske og chilenske studenter tatt til gatene for å protestere mot økt privatisering av høyere utdanning. 24. november vil studenter fra flere latinamerikanske og europeiske land stå opp for å forsvare utdanning som en rettighet for alle.

Rocka fest

Avisa iTromsø skriver om SAIH-Tromsøs rocka jubileumsfest for SAIH! Fremadstormende Cazadores spilt gratiskonsert.

Regimevelting

Skal unge menneskers engasjement endelig få sin anerkjennelse? Innlegg i dagsavisen 09.11

50 år med solidaritet

SAIH feirer 50 år! - Vi trenger kritiske røster som alltid har et kraftig søkelys på grunnleggende skjevheter og urettferdighet. Det har vi i SAIH, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim på bursdagen.

Zimbabwe: Statsminister Tsvangirai snur og støtter LHBT rettigheter

I et intervju med BBC i 24. okt uttalte Tsvangirai at LHBT rettigheter er en del av menneskerettighetene som konservative zimbabwere må respektere. Uttalelsen er en helomvending i forhold til hva han tidligere har hevdet, og har skapt både positive og negative reaksjoner blant sivilsamfunn og myndigheter.