Nyhetsarkiv

Kveldsnytt: Studenter blir forfulgt verden over

16. januar var en bra dag for SAIH! Stortinget diskuterte SAIH og Norsk studentorganisasjons forslag om en ordning for forfulgte studenter. Kveldsnytt dekket saken der studentaktivist Cho Lucas fra Sør-Kamerun blir intervjuet. Se video her

Studentsolidaritet over grenser

Hvert år gir studenter 7 millioner kroner til SAIH . Hva er det som gjør at studenter over hele landet tar seg tid til å dele ut flyers, arrangere seminarer, stå på stand og skrive avisinnlegg av den typen du nå leser? Lokallagsleder fra SAIH-Blindern Jørn W. Pedersen forklarer hvorfor han engasjerer seg. (Fra studentmagasinet Argument).

SAIH i OD-finalen med “Elev eller mamma?”

Operasjon Dagsverk er elevenes egen aksjon, og elevene skal velge prosjekt til OD 2013! SAIH er i siste runde med OD-søknad som skal gi indianske ungdommer i Nicaragua og Bolivia utdanning.

Høydepunkt for SAIHs Bolivia-engasjement

SAIH har samarbeidet med partnere i Bolivia siden 1993. Evaluering av SAIHs Bolivia-program sier at resultatene er gode, og at nåværende program er et høydepunkt for partneres arbeid.

Still til valg i SAIH!

Du har sjansen til å være med på å styre hvilken retning SAIH skal gå, ikke bare det neste året, men også i forhold til retningen som stakes ut for fremtiden. SAIH har nemlig en rekke tillitsverv som det nå søkes kandidater til. Det er på tide å melde sin interesse! Les mer om mulighetene her.

The Petition

“We want the Ministry of Foreign Affairs to begin a four year test program for students that have been expelled due to their political engagement”

Oppropet

“Vi ønsker at Utenriksdepartementet skal starte en fireårig prøveordning for studenter som har blitt utvist på grunn av sitt politiske engasjement”

Vil Regjeringen opprette en ordning for utviste studenter?

Denne uka har Trine Skei Grande fra Venstre spurt Regjeringen om de vil opprette en ordning der utviste studenter kan fullføre utdanning i Norge. Forslaget er fra SAIH og Norsk studentorganisasjon og er tema for høstens kampanje! Bra Trine!