Nyhetsarkiv

Regnbuestaten Sør-Afrika, også for kvinnene?

Kun en av ni kvinner som opplever seksuelle overgrep rapporterer saken til politiet i Sør-Afrika. Nå har kvinneorganisasjonene startet en kampanje for å rette søkelyset på myndighetenes manglende oppfølging av bekjempelse av vold mot kvinner.

Ledig vikariat som prosjektansvarlig

Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) har ledig et vikariat på et år som prosjektansvarlig med ansvar for Sørlige Afrika med ønsket tiltredelse i januar 2007.

Lokallagsaktivister på reise i Nicaragua

En tirsdags morgen i slutten av juli møttes Aina, Ingrid og Julie på Gardermoen med sekk på ryggen og sommerfugler i magen. Onsdag kveld, med en relevant tidsforskjell, landet vi på flyplassen i Managua, Nicaraguas hovedstad, der Roy stod og ventet.

- Sør-Afrika driv gal, umoralsk og uforsvarleg hiv/aids politikk

På den internasjonale aidskonferansen i Toronto, Canada i august vart Sør-Afrika og den sørafrikanske ministeren for helse, Dr Mantombazana Edmie Tshabalala-Msimang, kraftig kritisert. Kritikken kom frå FN sin spesialutsending for hiv/aids, Stephen Lewis, og gjekk på Sør-Afrika sitt aidsarbeid. - Satsinga er både gal, umoralsk og uforsvarleg, hevda han.