Nyhetsarkiv

Burmesiske studentledere løslatt

Den 10. januar ble de tidligere burmesiske studentlederne Min Ko Naing, Ko Ko Gyi, Htay Kway, Min Zeya og Myint Aye løslatt. De har siden september i fjor vært holdt i varetekt på et ukjent sted, og det har aldri blitt reist noen tiltale mot dem.

SKREMMENDE SANNHET

Omkring 40 studenter møtte i dag, 10. januar, til vår visning av filmen "An Inconvenient truth" - den engasjerende filmen med Al Gore om miljø og framtid. Om realisme og håp. Og om vårt ansvar for å ta vare på kloden.

Arrestordre på lederen av Zinasu

I et sirkulasjonsbrev til politistasjoner i Zimbabwe merket ”wanted person” blir alle kontrollposter, patruljer og medlemmer av politistyrken bedt om å være på utkikk etter lederen av Zimbabwe National Student Union (ZINASU), Promise Mkwananzi.

“Imagined futures - Student leadership in a time of AIDS”

På konferansen “Imagined futures - Student leadership in a time of AIDS” arrangert av SAIHs partner, Centre for the Study of AIDS (CSA) oppfordret direktør Mary Crewe studentene til ikke å bli lammet av de utfordringene som hiv-epidemien stiller dem overfor. Kriser krever vilje til å forandre seg, og istedenfor å se på hiv/aids epidemien som slutten på alt kan vi se den som en enorm mulighet til å skape en ny samfunnsorden.

Besøk fra Zaran

Tom Mzumara, Chisola Sandra Samakayi og Paul Sichalwe fra SAIH-partner Zaran, besøkte lokallaget 8. november 2006. De tre ble invitert til et uformelt møte med 15 nysgjerrige aktivister, og fortalte gledelig om sitt engasjement i Zambia. Her kan du lese en oppsummering fra besøket.

Takk for tierne aksjon

Lokallaget stod klare på morgenkvisten 15. november, og delte ut kaffe, boller og flyers til alle studenter som takk for tierne.