Nyhetsarkiv

Bolivia kan få sin første urfolkspresident

Søndag 18. desember avholdes det presidentvalg i Bolivia. Leder for sosialistpartiet MAS, aymaraindianer og kokabonde Evo Morales, leder med 36 % på meningsmålingene. Vinner Morales, vil han skrive politisk historie som landets første urfolkspresident. Men utfordringene er mange, forventningene skyhøye, og USA murrer i kulissene.

To tusen kondomer til HiO-studenter på HIV/AIDS-dagen

SAIH-Bislet markerte HIV/AIDS-dagen 1. desember med utdeling av kondomer på Høgskolen. I tillegg til de nasjonale arrangementene ble to tusen kondomer denne ettermiddagen delt ut til velvillige studenter på HiO. Vi i SAIH- Bislet oppfordrer alle til å ha en sikker og fordomsfri førjulstid.

Referat fra møte 28. november 2005

På semesterets siste lokallagsmøte kom det masse gode ideer for hva lokallaget kan jobbe med i tiden fremover. I første omgang har vi bestemt oss for å markere HIV/AIDS-dagen 1. desember med kondomutdeling og informasjon på skolen. Vi har også begynt arbeidet for en stor veldedighetskonsert på HiO-plassen den 11. mai.

Fremtidsrettet lokallagsmøte 28.11

Nye og gamle SAIHere ønskes velkommen til møte om lokallaget vårt der vi skal diskutere hva vi vil ha som våre hovedmål og hvordan vi ønsker å jobbe fremover. Håper mange kan komme mandag 28. november klokken 15.30- 18.30 i glassrommet ved inngangen i Pilestredet 46.

Møt Nojabulo Mahlangu fra Zimbabwe

Den 16.11.05 arrangerer SAIH Blindern i samarbeid med SAIH Bislett et møte med Nojabulo Mahlangu fra Community Working Group on Health, en av SAIH sine partnere i Zimbabwe. Hun kommer til å fortelle om hvordan denne gruppa jobber med ungdom og helse, og det vil bli anledning til å stille spørsmål. Det vil bli servert kjeks og brus. Møtet finner sted i Biblioteket i Bokcaféen på Chateau Neuf kl 18.15.

Appell fra zimbabwiske studenter

Student Solidarity Trust sender ut en solidaritetserklæring etter at syv studentledere ved University of Zimbabwe ble arrestert 9. november. Studentene vil sende en henstilling til utdanningsministeren om å bedre studenters situasjon. Les erklæringen og studentenes henstilling her.

Ekstraordinært medlemsmøte

SAIH Blindern arrangerer et ekstraordinert medlemsmøte i samarbeid med SAIH Bislett for å planlegge besøket av Nojabulo fra Zimbabwe den 16.11.05.

Bilder fra Halloweenfesten

Torsdag 27. oktober arrgangerte SAIH Blindern sammen med International Students Union (ISU) en intenasjonal Helloweenfest på Betong på Chateau Neuf. Her ser du bildene!

Masterstudie for tøff mayangnakvinne

For mange urfolkskvinner i Nicaragua gjør skeptiske fedre og ektemenn det vanskelig å ta en utdannelse, men for Melba var det nettopp faren som oppmuntret henne sterkest.

Vellykket hiv/aids-prosjekt

- CEADL gjør et unikt arbeid i El Alto, sier Vegard Hole, tidligere OD-leder, som har vært på tre ukers studieopphold i Bolivia.

Fantastisk resultat!

TV-aksjonen Drømmefanger ble avsluttet med et av tidenes beste innsamlingsresultater. SAIH skal med midler fra aksjonen støtte prosjekter i Sør-Afrika og Bolivia.

Aksjonsuke for rettferdig handel

I samarbeid med Max Havelaar setter SAIH-Blindern fokus på rettferdig handel. I aksjonsuka deler vi ut rettferdige bananer i lange baner og informerer om rettferdige varer.

Max Havelaar-uke på Høgskolen

Denne uken har SAIH- Bislet aksjonsuke med Max Havelaar-stand på skolen. Målet er å spre informasjon om Max Havelaars merkevareordning og få studentene til å vite hvilke produkter de bør kjøpe for å fremme retterdig handel fra sør til nord.

Referat fra møte 3. oktober 2005

Nå skjer det ting! På lokallagets andre møte har planleggingen av TV-aksjonskampanje, Max-Havelaar-aksjon og FN-foredrag kommet langt. Vi i SAIH- Bislet har også fått ansvarsfordelingen i gruppa på plass, med utnevning av kasserer, sosialiseringsansvarlig, sekretær og informasjonsansvarlige.

Referat fra møte 19. september 2005

På mandag holdt vi høstens første møte i SAIH- Bislet. Med 15 oppmøtte kom vi etter brainstorming og diskusjon til enighet om program utover høsten. I første omgang håper vi å få til et foredrag om FNs fremtidige rolle i verdenssamfunnet. Vi vil også begynne planleggingen av Max Havelaars aksjonsuke og arbeid med årets TV-aksjon.

Infomøte 15. september

Vil du engasjere deg i studentenes egen bistandsorganisasjon? Vil du ta del i et engasjert og solidarisk miljø? Eller er du bare nysgjerrig? Kom på informasjonsmøte i SAIH Tromsø.

Informasjonsmøte 6. september

Vil du engasjere deg i studentenes egen bistandsorganisasjon? Vil du ta del i et engasjert og solidarisk miljø? Eller er du bare nysgjerrig? Kom på informasjonsmøte i SAIH Trondheim.