Nyhetsarkiv

Viktig fredspristildeling

SAIH gratulerer den colombianske studentforeningen ACEU med Studentenes Fredspris 2005. - Prisen er et viktig bidrag til sikkerheten for studenter i Colombia, sier Kathrine Sund, leder i SAIH.

Aktive aidsbekjempere i Sør

1. desember markeres verdens aids-dag over hele verden. Reportasjer og artikler om dette temaet fyller denne dagen aviser, radio og tv. Det er bra. Det som ikke er bra er at media i Norge ofte framstiller folk i Afrika som passive og stakkarslige ofre for aids-epidemien. Det er en myte. Folk i Afrika er ikke passive ofre, men aktive bekjempere av epidemien.

40 års kamp mot likegyldighet

Operasjon Dagsverk (OD) fyller 40 år. Gjennom 40 år har fire millioner unge mennesker i Norge fått mulighet til å vise solidaritet med ungdom i Sør, og de har jobbet inn over 800 millioner kroner til utdanningsbistand. OD er år etter år beviset på at ungdom ikke er likegyldige. De er tvert i mot viktige bidragsytere i arbeidet for en mer rettferdig verden for alle. Vi som har vært så heldige å få samarbeide med OD gratulerer den ungdommelige 40-åringen med dagen!

Åpent møte onsdag 20. oktober

Det blir åpent møte onsdag 20.oktober kl. 18.15 i aud. 2 SV- fakultetet. Temaet for møtet er ungdom og vold i Sør-Afrika og Norge.

Forebygging av vold blant ungdom

Sør-Afrika topper internasjonale statistikker over mord, voldtekter og væpnede ran. Store økonomiske forskjeller og en voldelig historie er viktige årsaker til volden. SAIH støtter organisasjoner som jobber med forebygging av vold blant ungdom.

Ikke akkurat kamp for likelønn

Under en tale til FNs permanente forum for urfolksspørsmål i mai tok Ms. Njuma Ekundanayo fra Congo utgangspunkt i at urfolkskvinner er en homogen gruppe. Sara Larsson, fra Sverige, legger heller vekt på mangfold og ulikhet.

FOKUS får TV-aksjonen 2005

"Vi håper at TV-aksjon til FOKUS vil bety økt oppmerksomhet rundt brudd på kvinners rettigheter som hinder for personlig og samfunnsmessig utvikling", sier leder i SAIHs kvinneutvalg Øygunn Brynildsen.

SAIH til FNs Forum for urfolk

10-21 mai samles organisasjoner, akademiske institusjoner og nasjonale myndigheter fra alle verdensdeler i FNs hovedkvarter i New York. De har alle en ting felles; arbeidet med urfolk. SAIH deltar sammen med partnere fra Bolivia og Nicaragua.

Utdanning som våpen i kampen mot aids

I dag, 1. desember, er den internasjonale hiv/aids-dagen. I dag vil omtrent 8000 mennesker dø av aids. Hiv-viruset må stoppes, skrev SAIH i Klassekampen i 2003.

Opprop: Løslat Aung San Suu Kyi !!

Til: Senior General Than Shwe, Yangon, Myanmar

Herr general,
Jeg skriver til deg for å oppfordre deg til å gjøre alt i din makt for umiddelbart og uten forbehold å løslate Daw Aung San Suu Kyi.

Takk for tierne!

Når du betaler semesteravgiften, kan du gi 20 kroner til Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH). Hva brukes pengene til?

Helomvending fra Mbeki.

Den sørafrikanske presidenten Thabo Mbeki, som tidligere har vist stor skepsis til sammenhengen mellom HIV og AIDS, har nå forandret oppfatning. Sør Afrikas myndigheter skal nå tilby antiretrovirale medisiner til hele den HIV-positive delen av befolkningen i Sør Afrika.

Myanmar students return to universities

Reuters June 16 2003; YANGON: Myanmar students are flocking back to universities after the ruling military allowed classes to restart, ending a two-week suspension amid fears of unrest following the detention of pro-democracy leader Aung San Suu Kyi.

Studenter bortført i Colombia

Utviklingen i regionen Norte Santander og grense byen Cucuta er allarmerende. To studenaktivister er blitt bortført og ni andre har blitt tvunget til å forlate byen etter trusler fra de Paramilitære. Les rapport fra CSF (Colombiansk Student Forening) på Blindern.