Zambia

vår partner i Zambia:

Zambia National Education Coalition

Zambia National Education Coalition (ZANEC) består av 66 medlemsorganisasjoner og er den eneste koalisjonen av sivilsamfunnsorganisasjoner som arbeider systematisk med retten til kvalitetsutdanning nasjonalt og på tvers av sektorer i Zambia. ZANEC er en viktig aktør i kampen for utdanning i Zambia og har bl.a. bidratt til økt tilgang til kvalitetsutdanning gjennom innføringen av en stipend- og låneordning i 2017. Med støtte fra SAIH jobber ZANEC for å fremme akademisk frihet og for mer inkluderende høyere utdanningsinstitusjoner i Zimbabwe. Gjennom partnerskapet med ZANEC gir SAIH også støtte til Zambian National Students Union (ZANASU) og Female Student Network, i deres kamp for studenters rettigheter i Zambia og sørlige Afrika. Les mer.


Kontakt oss:

photo of Lauren Berntsen

Lauren Berntsen

Programrådgiver, Inkludering, SRHR, StAR, Bolivia, Colombia, Zambia
(+47) 907 01 216
«Vi vet hva dere holder på med»

«Vi vet hva dere holder på med»

I Zambia er homofili straffbart med opptil 14 år i fengsel. Stephanie Roussouw i organisasjonen Transbantu forteller om en hverdag preget av trusler rettet mot organisasjonen og deres ansatte.

Zambia: 150 studenter såret i opptøyer på campus

Zambia: 150 studenter såret i opptøyer på campus

Det brøt ut store opptøyer ved University of Zambia (UNZA) i Lusaka tidligere denne uken, i protest mot ubetalt studentstøtte og lønninger til ansatte. Ministeren for høyere utdanning responderte med å forby all aktivitet gjennom studentunionen.

Veileder medstudenter

Veileder medstudenter

De kaller seg “agents for social change” og jobber frivillig for å gi nye studenter en trygg start på studenttilværelsen. Med støtte fra SAIH og universitetet i Lusaka (UNZA) gir de medstudenter råd om trygg sex, farer ved bruk av alkohol og fenomenet «sugar daddys» og «sugar mamas».