Myanmar

Etter femti år med etniske konflikter, politiske motsetninger og et brutalt militærregime, har en oppsiktsvekkende demokratiseringsprosess funnet sted i Myanmar (Burma) siden valget i 2010. Likevel står landet fortsatt overfor store utfordringer knyttet til videre fredsprosesser, demokratisering av grunnloven, utdanningsreform, naturressursforvaltning og respekt for minoriteters rettigheter.

I 2016 inngikk SAIH sin første avtale i landet, med LHBT-organisasjonen Colors Rainbow, som er en del av den større og høyt anerkjente menneskerettighetsorganisasjonen Equality Myanmar. Colors Rainbow jobber med støtte fra SAIH for å gjøre utdanningssystemet i Myanmar mer åpent og inkluderende og for å redusere vold og diskriminering av LHBT-ungdom.

Gruppebilde Colors Rainbow

Bilde: Colors Rainbow 

17. mai er ikke bare Norges nasjonaldag, det er også den internasjonale dagen mot homofobi og transfobi. Her er et bilde fra Colors Rainbow  sin markering sammen med andre LHBT-organisasjoner fra hele Myanmar. 

Myanmar: Studenter utvist etter fredelig protest

Myanmar: Studenter utvist etter fredelig protest

Siden 2014 har studenter i Myanmar kjempet for økte offentlige midler til utdanning i landet. Etter en ny protest i slutten januar, ble mer enn 70 studenter satt i varetekt og deretter suspendert fra sine læresteder.

SAIH inngår sin første avtale i Myanmar

SAIH inngår sin første avtale i Myanmar

SAIH vedtok i 2015 å se på muligheter for å opprette samarbeid med sivilsamfunnsorganisasjoner i Myanmar (Burma). Etter en kartlegging av aktører som jobber med akademisk frihet og seksuell orientering og kjønnsidentitet, inngikk SAIH før sommeren sin første avtale i landet, med LHBT-organisasjonen Colors Rainbow.

Sultestreiker for å få tilgang til medisinsk hjelp

Sultestreiker for å få tilgang til medisinsk hjelp

22. januar ble det kjent at Myanmars avtroppende regjering løslater 52 politiske fanger før makten overlates til Aung San Suu Kyis parti, NLD (National League for Democracy). Fremdeles sitter over 50 fredelige studentaktivister fengslet, og ytterligere anklager har blitt reist mot flere av dem.