Swaziland

Swaziland er et av de siste eneveldige kongedømmer i verden. Landet preges av store sosiale og økonomiske forskjeller, og over 60 prosent av landets befolkning er avhengig av subsistensjordbruk. Swaziland har en ung befolkning, hele 50 prosent er under 24 år. Aktivister opplever systematiske overgrep og det er vanskelig for studentbevegelsen å møtes og skape rom for debatt. SAIH startet opp i Swaziland i 2015, og er en av få norske sivilsamfunnsorganisasjoner som er tilstede. I tillegg til den nasjonale studentbevegelsen SNUS, støtter SAIH Foundation of Socio – Economic Justice (FSEJ), som jobber for å styrke retten til akademisk frihet og dokumentering av menneskerettighetsbrudd.

​ Viktig seier for akademisk frihet i Swaziland

​ Viktig seier for akademisk frihet i Swaziland

Studentaktivisten Maxwell Dlamini er frifunnet fra alle anklager mot ham i den konstitusjonelle domstolen i Swaziland. - Dette betyr utrolig mye for meg. For første gang på seks år kan jeg sove godt om natten, uten å lure på om jeg må tilbringe de neste 25 årene i fengsel, forteller han til SAIH.

Swaziland: Økt misnøye mot regime, studentleder fortsatt i fengsel

Maxwell Dlamini, president i Swazilands nasjonale studentunion, havnet i fengsel etter å ha oppfordret studenter til å protestere mot landets lange og undertrykkende kongedømme. – Dette er en bevisst politisk handling av kong Mswatis umoralske regime, sier SAIHs samarbeidspartnere i sørlige Afrika.