Zambia

Zambia er en av verdens største kobberprodusenter. Selv om landets økonomi har vokst seg sterkere, er Zambias befolkning fremdeles fattig. 70 % av befolkningen i Zambia er ungdommer. 

Med mindre du er født som gutt i en rik familie og bosatt i en by, er sjansen for at du finner veien til et zambisk universitet veldig liten.  SAIHs partnerorganisasjon Zambia National Education Coalition (ZANEC) jobber for at flere unge skal få muligheten til å overvinne disse utfordringene og for å gjøre høyere utdanning tilgjengelig for alle. I 2016/17 vant de en viktig politisk seier med innføringen av en ny stipend- og låneordning for studenter. 

«Vi vet hva dere holder på med»

«Vi vet hva dere holder på med»

I Zambia er homofili straffbart med opptil 14 år i fengsel. Stephanie Roussouw i organisasjonen Transbantu forteller om en hverdag preget av trusler rettet mot organisasjonen og deres ansatte.

Zambia: 150 studenter såret i opptøyer på campus

Zambia: 150 studenter såret i opptøyer på campus

Det brøt ut store opptøyer ved University of Zambia (UNZA) i Lusaka tidligere denne uken, i protest mot ubetalt studentstøtte og lønninger til ansatte. Ministeren for høyere utdanning responderte med å forby all aktivitet gjennom studentunionen.

Veileder medstudenter

Veileder medstudenter

De kaller seg “agents for social change” og jobber frivillig for å gi nye studenter en trygg start på studenttilværelsen. Med støtte fra SAIH og universitetet i Lusaka (UNZA) gir de medstudenter råd om trygg sex, farer ved bruk av alkohol og fenomenet «sugar daddys» og «sugar mamas».