Zimbabwe

Zimbabwe var tidligere et av Afrikas rikeste land, men etter mange tiår med politisk vanstyre og økonomisk nedgang har flere millioner forlatt landet. Studenter og akademiker opplever å bli forfulgt, fengslet og torturert og over 70% av de som har reist fra landet har høyere utdannelse. SAIH støtter studentorganisasjoner og andre sivilsamfunnsorganisasjoner som jobber for retten til akademisk frihet, økt ungdomsdeltakelse og seksuelle- og reproduktive helserettigheter.

Illustrasjon student LHBT

Bilde: SAIH

Moja fra SRC (Sexual Rights Centre), en menneskerettighetsorganisasjon som fremmer kunnskap om- og realisering av seksuelle rettigheter i Zimbabwe. Som følge av deres arbeid er flere lærerskoler og høyere utdanningsinstitusjoner i Zimbabwe nå positive til å bedre pensum i forhold til seksualitet og seksuelle rettigheter. Organisasjonen utvikler nytt pensum for lærerskoler og universitet som inkluderer skeives rettigheter og seksuelle rettigheter for ungdom er i gang.

Mot en ny politisk æra i Zimbabwe?

Mot en ny politisk æra i Zimbabwe?

31. juli går folket i Zimbabwe til stemmeurnene. Gjennom prosjektet «Ballot Buddies» jobber studentorganisasjonen ZINASU for å sikre valgdeltagelsen blant de unge. Til tross for en utfordrende politisk kontekst, øyner studentene håp for framtida.

Militærkupp eller internoppgjør i Zimbabwe?

Militærkupp eller internoppgjør i Zimbabwe?

I natt ble det kjent at militæret tok over makten i Zimbabwe. Militæret understreket på nasjonal TV at dette ikke var et kupp, og at president Mugabe og hans familie er trygge og i sikkerhet. Natten og dagens hendelser kommer etter en stadig økende tilspissing av den interne kampen i Mugabes parti ZANU-PF. Maktkampen har stått om hvem som skal etterfølge Mugabe som har vært president i Zimbabwe siden 1980, og som nå er 93 år. 

A voice that will not be silenced

A voice that will not be silenced

The Students at Risk programme has helped Joana Ruvimbo Mamombe continue her education after she endured sexual assault and beatings in her home country for activist work.