Pressemelding 2001

Godt valg av fredsprisvinner! SAIH gratulerer ABFSU og deres leder Min Ko Naing med Studentenes Fredspris 2001.

Med det har fredsprisen fått en verdig vinner. All Burma Federation of Student

Unions (ABFSU) er en viktig organisasjon i burmesiske studenters kamp for demokrati og menneskerettigheter.

 

For SAIH, som norske studenters solidaritetsorganisasjon, er det en spennende oppgave å skulle være med på den nasjonale kampanjen for å gjøre ABFSUs sak kjent for norske studenter. Vi ser fram til å jobbe med denne saken. SAIH har tidligere både som aktivister og ved resolusjoner støttet burmeserne kamp for demokrati og menneskerettigheter. Nå skal våre lokallag, sammen med Norsk Studentunion, Studentenes Landsforbund og Fredspriskomiteen ved ISFIT, arbeide sette denne kampen på dagsorden på de høyere lærestedene i Norge.

 

Studenter står ofte i første rekke når kampen for menneskerettigheter og demokrati utkjempes, men sjelden når prisene deles ut. Dette har Internasjonal Studentfestival i Trondheim (ISFIT) og Studentenes Fredspris gjort noe med, og vi gleder oss over å få være med på det.

 

Flere saker:

Ledig stilling: Daglig leder i SAIH

Ledig stilling: Daglig leder i SAIH

Vil du være daglig leder i en solidaritetsbevegelse som brenner for lik rett til utdanning? Gjennom samarbeid med organisasjoner i Sør og nyskapende kampanjer, er SAIH en ledende stemme for studenters rettigheter, akademisk frihet og inkluderende høyere utdanning.

STILL TIL VALG I SAIH

STILL TIL VALG I SAIH

Kunne du tenke deg et verv i Norges største solidaritetsorganisasjon for studenter og akademikere? Her finner du alt du trenger å vite for å stille til valg i SAIH.

The global anti-gender movement

The global anti-gender movement

There is a global movement that are trying to hollow out LGBTI rights and are making efforts to eliminate critical knowledge on gender and sexuality diversity.