Pressemelding 2001

Godt valg av fredsprisvinner! SAIH gratulerer ABFSU og deres leder Min Ko Naing med Studentenes Fredspris 2001.

Med det har fredsprisen fått en verdig vinner. All Burma Federation of Student

Unions (ABFSU) er en viktig organisasjon i burmesiske studenters kamp for demokrati og menneskerettigheter.

 

For SAIH, som norske studenters solidaritetsorganisasjon, er det en spennende oppgave å skulle være med på den nasjonale kampanjen for å gjøre ABFSUs sak kjent for norske studenter. Vi ser fram til å jobbe med denne saken. SAIH har tidligere både som aktivister og ved resolusjoner støttet burmeserne kamp for demokrati og menneskerettigheter. Nå skal våre lokallag, sammen med Norsk Studentunion, Studentenes Landsforbund og Fredspriskomiteen ved ISFIT, arbeide sette denne kampen på dagsorden på de høyere lærestedene i Norge.

 

Studenter står ofte i første rekke når kampen for menneskerettigheter og demokrati utkjempes, men sjelden når prisene deles ut. Dette har Internasjonal Studentfestival i Trondheim (ISFIT) og Studentenes Fredspris gjort noe med, og vi gleder oss over å få være med på det.

 

Flere saker:

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Gjennom en rekke reklamer på sosiale medier for et falskt universitet, vil SAIH og NSO advare mot å gjøre høyere utdanning til en vare. – "University Inc." viser hvorfor høyere utdanning må prioriteres i norsk utviklingspolitikk, sier studentledere.

«Vi vet hva dere holder på med»

«Vi vet hva dere holder på med»

I Zambia er homofili straffbart med opptil 14 år i fengsel. Stephanie Roussouw i organisasjonen Transbantu forteller om en hverdag preget av trusler rettet mot organisasjonen og deres ansatte.

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.