Morales vant overlegent i Bolivia

Aymaraindianer og kokabonde Evo Morales vant en overveldende seier i presidentvalget i Bolivia søndag, med nærmere 54% av stemmene.

Evo Morales vinner valget i Bolivia
Aftenposten skriver: "USAs verste mareritt i Bolivia ble til virkelighet da den venstreorienterte kokabonden Evo Morales vant presidentvalget søndag.
Valgseieren var klar da den konservative motkandidaten Jorge Quiroga innrømmet nederlaget og gratulerte Morales med seieren søndag kveld."

Les hele saken på aftenposten.no

Bakgrunn: Bolivias krise

(image)

Årelang fattigdom og undertrykkelse har omsider kommet til overflaten, med mobilisering av urfolk og omfattende demonstrasjoner, som her i El Alto.

To presidenter har måttet gå på grunn av voldelige konflikter og drakamp om Bolivias olje- og gassressurser de siste tre årene. Sosialistpartiets leder Evo Morales tapte knepent ved forrige regulære valg i 2002, men ligger an til å vinne når Bolivia igjen avholder presidentvalg søndag 18. desember. Blant kampsakene er nasjonalisering av olje- og gassreservene, og lovlig dyrking av kokaplanten.

Les mer her

 

Flere saker:

SAIH deltar i digital Pride

SAIH deltar i digital Pride

I år blir det en annerledes Pride, men ikke mindre viktig av den grunn! Les mer om våre aktiviteter og hvordan du kan delta.

bli med på digital dugnad

bli med på digital dugnad

Verdens Beste Nyheter 2020 planlegger for en annerledes kampanjedag og vi trenger deg med på laget! Bli med på digital dugnad 17. september.