Nicaragua: Studentprotester stoppet ny lov

17. november var det store studentprotester i Nicaragua etter at parlamentet vedtok ny lov om evaluering og akkreditering av høyere utdanning

Som del av den nye loven skulle det etableres et nytt organ: Det nasjonale rådet for evaluering og akkreditering. I følge studenter og universitetsansatte ville dette organet begrense universitetenes autonomi og undergrave Det nasjonale universitetsrådet der alle universiteter som mottar statlig støtte er representert. 21. november offentliggjorde presidenten i landet, Daniel Ortega, at han som følge av protestene hadde lagt ned veto mot loven.

Studenter, professorer og andre ansatte ved universitetet URACCAN som SAIH samarbeider med på den karibiske kysten deltok også i protestene.
 
”Vi deltar for at vår stemme skal bli hørt. Vi er studenter fra den karibiske kysten som studerer for å skape en bedre fremtid for regionen”
Lederen for studentforeningen ved URACCAN, William Flores, som var med en studentdelegasjon til Managua.

Representanter for Det nasjonale universitetsrådet, inkludert en person fra URACCAN, fikk snakke med parlamentarikere og ble lovet presidentveto av det sandinistiske partiet som Daniel Ortega er fra.

Nå feirer studentene og akademia sin seier. ”Universitetet har vunnet igjen”, oppsummerer Yulmar Montoya fra URACCAN.