Expelled and prisoned for reading a poem

Ayat Al Qurmozi (21) was a student at the teacher’s college in Bahrain when she in 2011 was sentenced for one year in prison for reading a poem in critic og the regime. After being held under custody for a long period, experienced torture, house arrest and prison, she was pardoned by the King. A mass of people met her when she was released to honor her. Ayat, together with 500 other students, were expelled from the university because they had participated in protests. Among them, many were expelled only because they had “liked” a post on Facebook. For the students to resume their education, they had to sign a loyalty statement to the King, promising not to participate in any activity damaging the Kings reputation.

Flere saker:

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Gjennom en rekke reklamer på sosiale medier for et falskt universitet, vil SAIH og NSO advare mot å gjøre høyere utdanning til en vare. – "University Inc." viser hvorfor høyere utdanning må prioriteres i norsk utviklingspolitikk, sier studentledere.

«Vi vet hva dere holder på med»

«Vi vet hva dere holder på med»

I Zambia er homofili straffbart med opptil 14 år i fengsel. Stephanie Roussouw i organisasjonen Transbantu forteller om en hverdag preget av trusler rettet mot organisasjonen og deres ansatte.

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.