Studentenes fredspris tildelt studentlederen Majid Tavakoli (26) fra Iran

Studentenes fredspris ble i dag tildelt den fengslede studentlederen Majid Tavakoli (26 år) fra Iran. Han får prisen for sin evne til å mobilisere studenter i kampen for menneskerettigheter i Iran. Majid soner nå 8 år i fengsel for en tale han holdt for studenter i 2009

Norsk studentorganisasjon (NSO) og Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) ønsker å gratulere Majid Tavakoli med prisen, og håper at dette vil bidra positivt i arbeidet for demokrati og ytringsfrihet i Iran.

Pressemelding fra SAIH og NSO 21/9-12

- Iran er et av de verste landene å være samfunnsengasjert student i. De siste årene er 600 studenter arrestert for fredelige demonstrasjoner. Det er ufattelig at studenter som Majid må sitte fengslet i kampen for menneskerettigheter i Iran. Dette er helter få hører noe om, sier Øyvind Berdal (NSO) og Erik Schreiner Evans (SAIH).

NSO og SAIH mener at norske myndigheter må ta opp og fordømme fengslingen av studentledere som Majid Tavakoli. Organisasjonene håper prisvinneren kan komme til Norge for å motta prisen på den Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim (ISFiT) neste år.

- Med denne tildelingen skaper Studentens fredspris nødvendig oppmerksomhet rundt iranske studenters egen kamp for et mer demokratisk samfunn, avslutter Evans og Berdal

Mer om:

Kontakt
Leder av NSO, Øyvind Berdal: 957 92 556
Leder av SAIH, Erik Schreiner Evans: 920 37 457

 

 Se opptak fra offentliggjøring http://www.stv.no/article/the-student-peace-prize-announcement/

Flere saker:

SAIH søker programrådgiver

SAIH søker programrådgiver

SAIH søker programrådgiver som kan koordinere vårt Fredskorsprogram med utveksling av ansatte og aktivister mellom Norge, Zimbabwe, Zambia og Sør-Afrika.

SAIH søker programrådgiver

SAIH søker programrådgiver

SAIH søker programrådgiver med ansvar for prosjekter i Latin-Amerika. Vi ser etter deg som er initiativrik, samarbeidsorientert og har et stort engasjement for utdanning. Dersom du i tillegg behersker spansk som arbeidsspråk og har kunnskap om resultatbasert styring og rapportering kan det være deg vi er på jakt etter.

Mot en ny politisk æra i Zimbabwe?

Mot en ny politisk æra i Zimbabwe?

31. juli går folket i Zimbabwe til stemmeurnene. Gjennom prosjektet «Ballot Buddies» jobber studentorganisasjonen ZINASU for å sikre valgdeltagelsen blant de unge. Til tross for en utfordrende politisk kontekst, øyner studentene håp for framtida.