Trusler mot studenter og lærere i Colombia

Trusler mot studenter og lærere i Colombia

Studentorganisasjonen ACEU, SAIHs partner i Colombia, ber det internasjonale samfunnet om å spre oppmerksomhet rundt den alvorlige menneskerettighetssituasjonen i Colombia. SAIH og fire andre norske organisasjoner har skrevet bekymringsbrev til colombianske myndigheter.

7. mai i år mottok 11 studenter og 3 lærere ved universitetet i Bogotá dødstrusler fra paramilitære grupper i Colombia.

Les mer:Studentleder truet på livet

Nå har SAIH, Norsk Folkehjelp, Caritas Norge, Latin-Amerikagruppene i Norge og Det norske menneskerettighetsfond skrevet bekymringsbrev til den colombianske presidenten og tre colombianske ministre. I brevet undetstreker organisasjonene at Colombia må ta slike trusler svært alvorlig og trappe opp etterforskningen på de som står ansvarlige for truslene.

Les hele brevet på spansk og engelsk.

Les også: Studenter i Colombia under angrep

Flere saker: