Trusler mot studenter og lærere i Colombia

Trusler mot studenter og lærere i Colombia

Studentorganisasjonen ACEU, SAIHs partner i Colombia, ber det internasjonale samfunnet om å spre oppmerksomhet rundt den alvorlige menneskerettighetssituasjonen i Colombia. SAIH og fire andre norske organisasjoner har skrevet bekymringsbrev til colombianske myndigheter.

7. mai i år mottok 11 studenter og 3 lærere ved universitetet i Bogotá dødstrusler fra paramilitære grupper i Colombia.

Les mer:Studentleder truet på livet

Nå har SAIH, Norsk Folkehjelp, Caritas Norge, Latin-Amerikagruppene i Norge og Det norske menneskerettighetsfond skrevet bekymringsbrev til den colombianske presidenten og tre colombianske ministre. I brevet undetstreker organisasjonene at Colombia må ta slike trusler svært alvorlig og trappe opp etterforskningen på de som står ansvarlige for truslene.

Les hele brevet på spansk og engelsk.

Les også: Studenter i Colombia under angrep

Flere saker:

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.

Continuous threats against academics in Turkey

Continuous threats against academics in Turkey

"In terms of academics, I see no light in the short term", says Sarphan Uzunoğlu, who fled Turkey through the Scholars At Risk Network. He now works at University of Tromsø, and fears that Turkey will experience great migration of academics and other highly educated people.

Myanmar: Studenter utvist etter fredelig protest

Myanmar: Studenter utvist etter fredelig protest

Siden 2014 har studenter i Myanmar kjempet for økte offentlige midler til utdanning i landet. Etter en ny protest i slutten januar, ble mer enn 70 studenter satt i varetekt og deretter suspendert fra sine læresteder.