Skeiv ros til SAIH

Skeiv ros til SAIH

SAIH roses for sin LHBTI-innsats i sørlige Afrika.

En ekstern evaluering, gjennomført av International Law and Policy Institute (ILPI), har gitt SAIH gode skussmål for innsatsen for ivareta LHBTI-personers rettigheter i det sørlige Afrika. Evalueringen peker på at støtten har bidratt positivt til utviklingen av bedre læringsmateriell, samt trygge rom hvor skeive kan delta og utfolde seg på egne premisser. Et annet resultat er økt selvtillit blant unge LHBTI-personer som gjør dem til endringsaktører først i eget liv, og dermed videre i sine omgivelser. Flere har startet opp egne organisasjoner for å kjempe for skeive rettigheter.

-Til tross for fremskritt er det fremdeles en lang vei å gå for å få slutt på diskrimineringen av LHBTI-personer, sier leder Nicklas Poulsen Viki. Nå håper vi flere norske bistandsorganisasjoner vil være med på laget!


Les hele saken hos Bistandsaktuelt, her.


Flere saker:

«Vi vet hva dere holder på med»

«Vi vet hva dere holder på med»

I Zambia er homofili straffbart med opptil 14 år i fengsel. Stephanie Roussouw i organisasjonen Transbantu forteller om en hverdag preget av trusler rettet mot organisasjonen og deres ansatte.

Militærkupp eller internoppgjør i Zimbabwe?

Militærkupp eller internoppgjør i Zimbabwe?

I natt ble det kjent at militæret tok over makten i Zimbabwe. Militæret understreket på nasjonal TV at dette ikke var et kupp, og at president Mugabe og hans familie er trygge og i sikkerhet. Natten og dagens hendelser kommer etter en stadig økende tilspissing av den interne kampen i Mugabes parti ZANU-PF. Maktkampen har stått om hvem som skal etterfølge Mugabe som har vært president i Zimbabwe siden 1980, og som nå er 93 år.