Radi-Aid Awards 2016: Her er årets vinnere

Radi-Aid Awards 2016: Her er årets vinnere

Compassion International fikk prisen for årets verste bistandsvideo under SAIHs årlige prisutdeling Radi-Aid Awards. Den gjeveste prisen gikk til International HIV & Aids Alliance.

Torsdag kveld ble vinnerne av årets Radi-Aid Awards annonsert på den offisielle seremonien i Oslo.

Vinnerfilmen i den «verste» kategorien, Rusty Radiator, handler om Helena og hennes foreldre som får beskjed om at hun endelig har fått en fadder fra Australia. «Fremmer dyptliggende oppfatninger om vestlig overlegenhet over land i Sør», sier juryen om filmen.

- Denne videoen er noe av det verste vi har sett innen fadderordning-konseptet. Den fremstiller giveren som den eneste redningen og jenta og hennes foreldre som svært stakkarslige, sier Inga Nymo Riseth, leder i SAIH.

Compassion International er en kristen fadderorganisasjon med hovedkontor i USA. Om lag 1,5 millioner barn støttes direkte av donorer, en type fadderordning som har vært gjenstand for mye kritikk de siste årene. Generalsekretær i Compassion Norge, Claes Parsmo, uttalte til Vårt Land forrige uke at videoen er misforstått.

Positiv film om HIV

I kategorien Golden Radiator ble filmen «Love a positive life» fra International HIV & Aids Alliance årets vinner, tett etterfulgt av Amnesty Polen og Plan International Storbritannia. «Bryter ned fordommer og stereotypier om HIV», sier juryen om vinneren.

- De har klart å fremstille HIV på en måte man svært sjelden ser. Den unge kvinnen har tatt kontroll over sykdommen og eget liv. Hun er engasjerende og snakker aktivt for seg selv – uten noen «hvit helt» tilstede, sier Riseth. 

Internasjonal oppmerksomhet og debatt  Det er fjerde gang SAIH arrangerer den populære prisutdelingen. De nominerte er plukket ut av en internasjonal fagjury, mens vinnerne er kåret gjennom en åpen internettavstemning. Folk fra hele verden har stemt på sine favoritter de siste ukene. 

To av jurymedlemmene, Youngui Park fra Sør-Korea og Leah Young fra USA, annonserte årets vinnere under seremonien i Oslo torsdag kveld.

Les mer om årets nominerte på RadiAid.com.

Internasjonal oppmerksomhet og debatt

Det er fjerde gang SAIH arrangerer den populære prisutdelingen. De nominerte er plukket ut av en internasjonal fagjury, mens vinnerne er kåret gjennom en åpen internettavstemning. Folk fra hele verden har stemt på sine favoritter de siste ukene. 

To av jurymedlemmene, Youngui Park fra Sør-Korea og Leah Young fra USA, annonserte årets vinnere under seremonien i Oslo torsdag kveld.

Les mer om årets nominerte på RadiAid.com.

Flere saker:

Vi feirer 7 år med Radi-Aid

Vi feirer 7 år med Radi-Aid

Nordmenn fryser fortsatt! 7. november ble årets (og aller siste!) Radi-Aid-kampanje lansert i sosiale medier. I den anledning inviterer vi til en storslått feiring på Vega scene, torsdag 14. november.

Hvordan Norge reddet Colombia?

Hvordan Norge reddet Colombia?

SAIH har gjennom sitt flerårige arbeid i Colombia sett hvordan colombiansk sivilsamfunn og grasrot kjemper hver eneste dag for å bygge et fredeligere samfunn. 

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

SAIHs prisutdeling i beste sendetid på NRK

Sammen med Nils & Ronny i underholdningsprogrammet «Handlingens Menn» skal vi 29. desember ha en egen spesialkåring av prisen Rusty Radiator Award: Vinneren av den verste bistandsvideoen de siste fem årene. Men hvem blir det? Følg med!