Lanserer nye nettsider

Lanserer nye nettsider

I dag lanseres nettsidene studentsatrisk.eu. Nettsidene skal brukes til å informere om students at risk-ordningen og mobilisere støtte til initiativet.

Nicklas-mini

Nicklas Poulsen Viki

« Med denne nettsiden ønsker å vise frem hvor viktig studentaktivisme er, og hvor viktig ytringsfrihet er for å skape levende demokratier» sier Nicklas Poulsen Viki.

Students at Risk er et program for studenter som har blitt hindret fra å studere i sine hjemland på grunn av sin politiske aktivisme eller aktivisme for menneskerettigheter. I fjor høst begynte 11 studenter på ulike universiteter og høgskoler over hele Norge. Her skal de fullføre utdanningen sin, før de vender hjem igjen.

Nettsiden skal informere nysgjerrige og beslutningstakere om ordningen, og brukes i en kampanje for å få flere europeiske land til å innføre lignende ordninger. Du finner mer informasjon om hvordan du kan engasjere deg i prosjektet, her.

StAR-infoturné

SAIH, NSO, Høyre Studenter og AUF har i disse tider en felles kampanje for å informere om Students at Risk i hele Norge. Studentene som befinner seg i Norge skal besøke til sammen 19 byer og studiesteder for å fortelle sine historier. Du finner en fullstendig oversikt over alle arrangementene, her.

Følg denne lenken for å besøke den nye nettsiden!

StAR-illustrasjon

Illustrasjon: Eli Rikter Wiborg

Flere saker:

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Et skrekkeksempel på kommersialisering av utdanning

Gjennom en rekke reklamer på sosiale medier for et falskt universitet, vil SAIH og NSO advare mot å gjøre høyere utdanning til en vare. – "University Inc." viser hvorfor høyere utdanning må prioriteres i norsk utviklingspolitikk, sier studentledere.

«Vi vet hva dere holder på med»

«Vi vet hva dere holder på med»

I Zambia er homofili straffbart med opptil 14 år i fengsel. Stephanie Roussouw i organisasjonen Transbantu forteller om en hverdag preget av trusler rettet mot organisasjonen og deres ansatte.

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

Bruker utdanning og forskning i kampen for sosial rettferdighet

SAIHs partner Nomadesc i Colombia jobber med mennesker som på en eller annen måte er ofre for den politiske konflikten i landet. – Utdanning er et transformerende verktøy. I prosjektene våre har vi oppnådd at sektorer styrkes og myndiggjøres gjennom utdanning og forskning, sier Berenice Celeita, leder for menneskerettighetsorganisasjonen.