PM: Norge blir vertsland for en ny fredspris

PM: Norge blir vertsland for en ny fredspris

«The Please Prize» skal fylle et tomrom som den eneste uttalte proaktive fredsprisen i verden», ifølge initiativtakerne. Vinnerne av den første prisen vil bli lansert 11. mars.

Nicklas-Poulsen-Viki

Nicklas Poulsen Viki, leder i SAIH.

Et nytt tilskudd til Norges prisflora lanseres i dag. Som den eneste prisen i verden skal «the Please Prize» være en oppfordring til fredssamtaler og fredsinitiativ for uløste konflikter i verden.

Det er SAIH (Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond) som står bak prisen. Tidligere har organisasjonen hatt stor suksess med satiriske videoer som Radi-Aid og prisutdelingen «The Radiator Awards».

Vinneren av den første prisen vil bli annonsert fredag 11. mars kl. 12.00, på nettsiden www.pleaseprize.com. The Please Prize skal være en visjonær pris som ser fremover og som oppfordrer verdensledere og viktige beslutningstakere, til handling.

"Med the Please Prize ønsker vi å inspirere verdens ledere til å sette i gang nye initiativ for fred. Målet med prisen er å henvende seg til viktige beslutningstakere for å si «please a», dere kan hvis dere vil", sier Nicklas Poulsen Viki, leder av SAIH.

SAIH legger ikke skjul på at de har blitt inspirert av tildelingen av Nobels Fredspris til Barack Obama i 2009, som ble kritisert for å bli tildelt for tidlig.

"Mange vil nok si at Obama ikke har levd opp til forventningene Nobelprisen skapte, men vi synes en proaktiv pris var et friskt initiativ. Vi håper den nye, norske fredsprisen vil føre til reelle endringer, og at forventningene den skaper vil inspirere til handling", sier Nicklas Poulsen Viki.


www.pleaseprize.com

Flere saker:

​PM: Erna Solberg tildeles fredspris

​PM: Erna Solberg tildeles fredspris

Erna Solberg tildeles ny norsk fredspris, the Please Prize. Prisens formål er å henvende seg til viktige beslutningstakere for å si «please a», dere kan hvis dere vil. Initiativtakeren bak prisen mener Erna Solberg kan spille en avgjørende rolle for å frigjøre Afrikas siste koloni, Vest-Sahara.