​SAIH vinneren av Operasjon Dagsverk 2016

​SAIH vinneren av Operasjon Dagsverk 2016

Mandag var resultatet klart- norske elever har valgt SAIH som vinneren av årets Operasjon Dagsverk!

Operasjon Dagsverk er elevenes egen solidaritetsorganisasjon. Hvert år stemmer norske elever frem et prosjekt de ønsker å støtte. Pengene samler de inn under OD-dagen som arrangeres hver høst, hvor norske elever velger å gi én dag av egen utdanning, til inntekt for andres utdanning. Det er ikke småtteri de samler inn heller, rundt 30 millioner kroner i året. I år valgte elevene å gi pengene til SAIH og prosjektet «Utdanning-et kraftigere våpen», i Colombia.

«Til tross for at menneskerettighetssituasjonen i mange Latinamerikanske land er uholdbar, nedprioriterer Norge nå regionen i bistands- og utenrikspolitikken. Valget av Operasjon Dagsverk 2016 viser at norsk ungdom ikke er enige i denne kursendringen. Viktigst av alt; dette er en seier for ungdom i Colombia, og deres medvirkning i å bygge varig fred i landet» sier Nicklas Poulsen Viki, leder i SAIH.

Brosjyre side-1 bilder

Etter en 50 år lang borgerkrig, er dagens Colombia et samfunn preget av vold og mistillit. De pågående fredsforhandlingene har skapt forventninger, men en fredsavtale er bare første steg i riktig retning. For å skape fred må vi ha med oss hele samfunnet, ikke minst ungdom. Gjennom Operasjon Dagsverk 2016 skal vi støtte 10 000 ungdommer og deres kamp for fred i Colombia.

Sammen skal OD og SAIH:

  • Skape trygge skoler og lokalsamfunn
  • Bygge sterke organisasjoner som beskytter elever mot overgrep
  • Utdanne ungdomsledere som kan påvirke politikk og skape endring

« Vi er så utrolig glad over at vi, med støtten fra OD, kan utvide arbeidet vårt med ungdom i Colombia. De ungdommene jeg har møtt, har så mye mot og kraft til å jobbe for et bedre samfunn. Samtidig setter de enormt stor pris på solidariteten ungdommer i andre land viser. Jeg er sikker på at OD vil gjøre en positiv forskjell, og gleder meg til å begynne å jobbe med dette» sier Live Bjørge, programrådgiver i SAIH.

Olav B. Brekke, leder for Operasjon Dagsverk 2016, sier følgende om valget av SAIH som samarbeidspartner:

« Operasjon Dagsverk og SAIH er to organisasjoner som har veldig likt syn på hvordan ungdom bør fremstilles og hvordan ungdom kan være endringsaktører i eget liv. Jeg ser frem til å lage en fantastisk kampanje om den spennende problematikken i Colombia.»


Les mer om Operasjon Dagsverk også på http://www.od.no

Flere saker:

Ledig stilling

Ledig stilling

SAIH leter etter en resultatorientert og kreativ kollega til å være prosjektleder for SAIHs inntektsarbeid. Søknadsfrist 31. januar.