Foredragsholdere til Operasjon Dagsverk

Foredragsholdere til Operasjon Dagsverk

Vil du holde foredrag for SAIH under årets Operasjon Dagsverk 2016? Vi søker frivillige foredragsholdere fra hele landet, og kan tilby kurs i foredragsteknikk, kunnskap om Colombia og en unik mulighet til å møte og engasjere ungdom.

SAIH og Operasjon Dagsverk
I år har norske elever bestemt at årets Operasjon Dagsverk (OD) skal gå til Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) og vårt arbeid for unges rett til utdanning og politisk deltagelse i Colombia. Etter over 50 år med krig er nå myndighetene og geriljaen nærmere en fredsavtale enn noen gang, likevel gjenstår det fortsatt et arbeid med å skape en trygg hverdag for colombianske ungdom. Årets Operasjon Dagsverk skal bidra til at disse ungdommene får trygge skoler, kunnskap om egne rettigheter og at de blir inkludert i den videre utviklingen av et Colombia i fred.

Vi trenger foredragsholdere i hele Norge
OD handler om mer enn bare én dag. Inntektene fra dagsverket er viktig, men minst like viktig er Internasjonal Uke (IU). IU er ODs informasjonskampanje og går over to uker. I løpet av IU får elevene lære om årets prosjekt, globale forhold og solidaritet. Det er i denne perioden vi skal holde hundrevis av foredrag om årets prosjekt på mer enn 150 norske skoler.

Vi er derfor på jakt etter frivillige foredragsholdere fra hele Norge som kan stille opp på tre hverdager mellom 17. - 28. oktober. Oppdragene er ulønnede, men man får dekket reise og opphold. I tillegg dekker vi et kurs i foredragsteknikk fra 3.-4. september i Oslo som alle utvalgte foredragsholdere må delta på.

Vi leter etter deg som:

  • Er over 18 år
  • Er engasjert i internasjonale spørsmål
  • Er komfortabel med å snakke i forsamlinger, men du trenger ikke ha foredragserfaring
  • Er villig til å være med på minst 3 oppdrag i perioden 17. – 28. oktober
  • Har anledning til å bli med på kurshelgen 3. – 4.september i Oslo

Kjenner du i tillegg til SAIH og/eller Colombia er det en fordel, men ikke et krav.

Vi kan tilby:

  • Attest på gjennomført foredragsholderkurs, og gjennomførte foredrag
  • Opplæring i foredragsteknikk, Colombia og årets prosjekt
  • Erfaring med å holde foredrag
  • Muligheten til å påvirke hverdagen til ungdom i Colombia
  • Kjennskap til SAIH og vårt arbeid i Colombia

Slik kan du søke:
Dersom du har lyst til å bli foredragsholder, kan du ta kontakt med Marianne Holden, prosjektkoordinator i SAIH: marianne.holden@saih.no.


Flere saker:

Kriminaliseringen av studentaktivisme i Colombia

Kriminaliseringen av studentaktivisme i Colombia

Gjennom historien har modige mennesker tatt kampen for å redusere ulikheter i samfunnet, demokratisere land, forsvare miljøet og bekjempe undertrykkelse. Studenter har alltid gått i front, til tross for at de ofte blir utsatt for angrep av myndighetene.

Vær sterk, Colombia!*

Vær sterk, Colombia!*

Søndag ble flere personer knyttet til urfolksorganisasjonen CRIC, som SAIH samarbeider med, skutt. 8 er skadd og på sykehus.

Fellesuttalelse om den voldelige situasjonen i Colombia

Fellesuttalelse om den voldelige situasjonen i Colombia

SAIH og andre norske organisasjoner i Colombiaforum, er dypt bekymret for utviklingen i Colombia. Det internasjonale samfunnet kan og bør gjøre mer for å stoppe det som nå foregår. Her er våre felles krav til den norske regjeringen.