Bli en av våre viktigste partnere

Bli en av våre viktigste partnere

Nyhet! Til prisen av en kaffekopp (40 kr) i måneden kan du bli en av våre viktigste partnere i kampen for høyere utdanning og akademisk frihet.

«SAIH-tierne er en lang og stolt tradisjon blant norske studenter. Derfor er vi glad for at dette engasjementet nå kan tas med videre, også etter endte studier,» sier leder i SAIH, Inga Marie Nymo Riseth.

Gjennom sitt lederverv i SAIH har hun møtt mange studenter og akademikere som er lever under press fra sine myndigheter, fordi de fremmer krav om rettigheter og demokrati. Hun mener behovet for solidaritet med studenter og akademikere internasjonalt er like viktig i dag som før.

«Studenter og akademikere er viktige endringsaktører. Vi er ofte de første som protesterer når et samfunn beveger seg i feil retning. I mange land kan dette engasjementet kan koste oss dyrt; jobben, friheten, helsa, til og med livet,» forteller Riseth.   

Joana Zinasu 2014 Foto Toril Sunde Apelthun Studvest

PHOTO: Toril Sunde Apelthun/STUDVEST

Joana fra Zimbabwe er en av disse studentene

På grunn av sitt engasjement for akademisk frihet, har Joana blitt utsatt for vold, seksuelle overgrep, fengslet flere titalls ganger og kastet ut av universitetet. I dag er hun en av studentene i pilot-programmet Students At Risk, initiert av blant andre SAIH.

Vår viktigste kampsak dette året er å gjøre Students at Risk til et permanent program i Norge. Men, vår innsats stopper ikke når dette målet er nådd.  

SAIH jobber for å styrke rammevilkårene for utdanning og utvikling global. I tillegg til politisk påvirkningsarbeid i Norge og internasjonalt, støtter vi 40 organisasjoner i 8 land i Latin-Amerika, Sørlige Afrika og Asia. Sammen jobber vi for å gi flere unge tilgang til høyere utdanning og for å beskytte retten til akademisk frihet.

Derfor lanserer SAIH denne måneden en ny mulighet for alle som vil bidra

«Hvert år velger 200 000 norske studenter å støtte kampen for utdanning. Dersom bare en tiendedel av disse vil bidra hver måned, kan vi nesten doble dagens inntekter fra tierne. Små bidrag får stor betydning når vi er flere som står sammen» sier Riseth.

Til prisen av en kaffekopp (40 kr) i måneden kan du bli en av våre viktigste partnere i kampen for høyere utdanning og akademisk frihet.

Vi håper du vil gjøre som oss og velge utdanning som din kampsak, du også. SMS <utdanning> til 2380 for å bidra med 40 kr/mnd. 

Joana M Tekst Og Sms

Flere saker:

Aktivisme under angrep

Aktivisme under angrep

Myndigheter tar stadig mer kreative verktøy i bruk for å stilne kritiske stemmer, viser ny rapport om studentaktivisme.