Rekordstor oppslutning om Verdens Beste Nyheter

Rekordstor oppslutning om Verdens Beste Nyheter

Er du lei av å lese om Stortingsvalget, Trumps utspill på Twitter og Nord-Korea? 21. september deles 120.000 eksemplarer av Verdens Beste Nyheter ut i hele landet!

For tredje år på rad deles det ut en gratisavis med bare gode nyheter over hele landet. Nærmere 400 frivillige deltar på utdelingen i over 40 byer og tettsteder i Norge. I avisen kan du blant annet lese om nedgang i malariasmittede, og fremveksten innen investering i fornybare energikilder.

Målet med kampanjen er å formidle nyheter om fremskritt innen internasjonal utvikling og FNs bærekraftsmål. Gjennom dette, vil kampanjen vise at det nytter å engasjere seg, og at positiv endring er mulig.

Talsperson for Verdens Beste Nyheter, Beathe Øgård, ser frem til årets utdeling. Spesielt ønsker hun å trekke frem engasjementet fra frivillige som vil dele ut avisen som et av årets høydepunkt.

- Vi har opplevd en rekordstor oppslutning om årets utdeling, og måtte etterbestille t-skjorter for å ha nok til alle de frivillige. Avisen deles ut i nærmere 40 byer og tettsteder i hele landet, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. I år kan du til og med få tak i Verdens Beste Nyheter på Svalbard!

Img 8347

Leder i SAIH og talsperson for Verdens Beste Nyheter, Beathe Øgård. 

Det er særlig unge mennesker i alderen 16-35 som vil være med på utdelingen, men også folkehøyskoler og lærere som ønsker å bruke Verdens Beste Nyheter som del av undervisningen, har bestilt aviser.

Beathe Øgård er ikke overrasket over dette, og kommenterer:

- Det siste året har vært preget av et nyhetsbilde som reflekterer en verdensorden i oppløsning. Den økende interessen for Verdens Beste Nyheter, indikerer at det er behov for historiene om fremskritt og løsninger, og at dette er nyheter folk vil lese.

I tillegg til utdeling av avisen, vil det være arrangementer i flere norske byer som omhandler tematikken. Følg Verdens Beste Nyheter på Facebook for en oversikt over arrangementene.

Verdens Beste Nyheter er et samarbeidsprosjekt mellom SAIH, Spire og Changemaker, samt en rekke andre bidragsytere. Les mer: www.verdensbestenyheter.no

Flere saker:

​Bli med på kampanjen!

​Bli med på kampanjen!

Vil du være med og knuse myter, opplyse folk og deg selv om framgangen i verden og lære mer om positive ting som skjer i utviklingsland? Da trenger vi deg med på laget!

SAIH til FNs generalforsamling i New York

SAIH til FNs generalforsamling i New York

- Ungdom utgjør en fjerdedel av verdens befolkning og derfor er det sentralt at vi blir inkludert når viktige avgjørelser skal tas, sier Inga Marie Riseth, nestleder i SAIH.