5882 signaturer levert til regjeringen og Telenor!

5882 signaturer levert til regjeringen og Telenor!

På under en uke signerte 5882 mennesker underskriftskampanjen vår "Stop the sale of Telenor Myanmar". 16. februar overleverte vi disse signaturene til statsminister Jonas Gahr Støre, Nærings- og industriminister Jan Christian Vestre og Telenor konsernsjef Sigve Brekke.

Da saken var oppe i Stortingets spørretime 16. februar, sa Vestre at regjeringen ikke vil stoppe salget. Han begrunnet det med forhold knyttet til selskapslovgivningen og eierskapsmeldingen, og så gjentok han Telenors eget budskap om at å selge er det minst skadelige Telenor kan gjøre. SAIH og andre som kjenner Myanmar og denne saken, er på ingen måte enige i det. Salg nå er det mest skadelig de kan gjøre, og det finnes alternativer.

- Telenor kan ikke lenger operere i Myanmar, men de kan heller ikke la militærjuntaen diktere hvordan de skal trekke seg ut. Telenor kan ikke selge og må derfor fryse virksomheten sin, sier leder i SAIH Hector Ulloa,

Veed å gjennomføre dette salget vil Telenor overføre 18 millioner menneskers brukerdata til kjøperne, libanesiske M1 Group og myanmarske Shwe Byain Phyu Group, som har tette bånd til militærjuntaen. Det er svært sannsynlig at sensitive data vil havne hos juntaen, noe som vil sette aktivister og andre i stor fare.

– SAIH frykter for sikkerheten til våre partnere og andre som engasjerer seg for menneskerettigheter i Myanmar, sier Ulloa

Her kan du lese brevet vi sendte sammen med underskriftene til statsministeren, nærings- og industriministeren og Telenors konsernsjef.

Underskriftskampanjen er fortsatt åpen, og man kan signere her - https://www.change.org/p/telen...

For oppdateringer om saken og oppropet, følg SAIH på Twitter, Instagram eller Facebook.

Flere saker: