Nyhet
1) Forslag til ulike aktiviteter dere kan arrangere på lærestedene
- Utdeling av infomateriell. Her vil hovedvekten av kampanjen ligge. Dere vil få tilsendt løpesedler og plakater. Plakatene passer til å henge opp f. eks ved inngangen til forelesningssalen (plakaten med foreleser), der hvor studentene har kollokviegrupper (kollokvie- plakaten) og på do. Kanskje helst i flere puljer. Infomateriellet egner seg bra på stand og i tillegg kan man dele ut disse i forbindelse med møter eller foredrag.
- Debatter, f.eks i debattrekke på lærestedet (Nord/Sør-seminaret- Bergen, U-landsseminaret og Onsdagsdebatten-UiO, Halvors Verden- Ås)
- Foredrag. Det er veldig mange interessante temaer som inngår i årets kampanje
- Fellesarrangement med andre organisasjoner, liste over
- Underskriftskampanje: Mer bistand til høyere utdanning. Hovedmålet med denne underskriftskampanjen er at underskriftene skal overleveres norske myndigheter. Mer info kommer på Vårsamlinga.
- Rollespill: Man kan lokalt arrangere et rollespill som tar for seg noe av tematikken i kampanjen. Når man gjør slike ting er det viktig å tenke på at man må skaffe seg allierte blant administrasjon/ledelse/forelesere. Og så i etterkant ta et diskusjonsforum, der man problematiserer over hva som skjedde? Det er også viktig i denne sammenheng at det skal overraske studentene......!
- Informere på forelesninger. Dersom man tar en runde rundt på forskjellige forelesninger for å informere om viktigheten av et nyansert bilde av Afrika kan man nå ut til masse folk. Det er ofte lurt å avklare dette med forelesere på forhånd. Her kan det lønne seg å ta med for eksempel løpesedlene som er korte og lettleselige. Få foreleserne til å ha fokus på temaet under en spesiell forelesning. Det kan også være smart å informere forelesere om kampanjen og spørre om de vil anbefale den til studentene. Studentene stoler ofte på faglig tyngde. Det er nærliggende å tro at de fleste forelesere vil støtte dette prosjektet. Foreleseren behøver ikke bruke mye tid på dette, bare kort info om hva kampanjen går ut på.
- Doavis. Heng disse rundt på de ulike toaletta på universitetet eller høgskolen. Dette krever litt arbeid, men kan samtidig være veldig bra for å nå ut med informasjon. Tips: ikke lag overflod av plakater (en A4 side er nok) og vær flinke med å skifte ut ofte.
- Media: Leserinnlegg, artikler og informasjon om arrangementer dere har. Send det til studentmedia, de er takknemlige for å få stoff. Også studentradio kan kontaktes.
- Fest. Lag en fest, for eksempel etter et foredrag eller etter en dag dere har stått på stand. Blanding av sosialt og fokus på tema for kampanjen.