Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Bli med Human Rights Human Wrongs

Festivalen finner sted på Filmens Hus i Oslo 14.- 19. februar, med visning av noen av verdens beste dokumentarfilmer om internasjonale spørsmål i tillegg til en rekke spennende debatter, presentasjoner, konserter og andre arrangementer.

I en verden med en ofte ensidig, negativ nyhetsdekning har konstruktiv journalistikk vokst frem som en alternativ tilnærming til journalistfaget. Målet med verktøyet er å gi et mer presist bilde av verden, og på samme tid opprettholde journalistikkens hovedoppgaver. Men hva er konstruktiv journalistikk og på hvilken måte skiller den seg fra andre redskap innen journalistfaget? Mer informasjon om arrangementene som omhandler konstruktiv journalistikk finner du under.

Portraying the World Accurately: Constructive Journalism

Dato: onsdag 15. februar 2017 Tid: 13:00-14:00 Sted: Tancred, Filmens Hus

Arrangementet er todelt; først vil journalist og direktør for konstruktiv journalistikk ved Windesheim Høyskole, Cathrine Gyldensted, holde en presentasjon om konstruktiv journalistikk og om hvordan journalister kan inkludere elementer av konstruktiv journalistikk i sitt arbeid. Dette er etterfulgt av fotojournalist Jeroen Swolfs, som vil presentere fotoprosjektet Streets of the World. Mellom 2006 og 2016, reiste Swolf til hovedsteder over hele verden for å dokumentere hverdagen i disse storbyene. Gjennom prosjektet ønsket han å fange likhetene mellom mennesker fra forskjellige land med ulik kulturell bakgrunn, og vise et annet bilde av virkeligheten enn den vi ofte blir presentert med.

I etterkant av presentasjonene, vil førsteamanuensis ved HiOA, Anne Hege Simonsen, lede en samtale med Cathrine Gyldensted og Jeroen Swolfs om konstruktiv journalistikk.

Arrangementet foregår på engelsk.

Facebook-arrangement: https://www.facebook.com/events/364780720546158/

Konstruktiv journalistikk i populistens tidsalder

Dato: onsdag 15. februar 2017 Tid: 18:30-19:30 Sted: Tancred, Filmens Hus

Donald Trumps retorikk har sjokkert og opprørt mange verden over, med hans klare nasjonalistiske og isolasjonistiske utsagn og holdninger. Hva er konsekvensene av hans mediestrategi- og håndtering, og hva er medias ansvar i møte med Trump og andre statslederes angrep på deres integritet?

Med dette som bakteppe, diskuterer panelet hvordan konstruktiv journalistikk – en ny og innovativ journalistisk metode – blir stadig viktigere i hvordan mediene former vår virkelighetsoppfattelse. Konstruktiv journalistikk inkluderer overbevisende positive og løsningsorienterte elementer for å presentere et mer fullstendig bilde av verdens begivenheter og realiteter. Dette er viktig for å unngå å skape passive lesere. Utfordrer den konstruktive journalistiske tilnærmingen de grunnleggende prinsippene i journalistikken som vi kjenner den? Går den på akkord av objektiviteten? Og er det egentlig et behov for å endre måten journalister jobber på?

I panelet:Cathrine Gyldensted (leder for Constructive Journalism ved Windesheim University of Applied Sciences) Tomm Kristensen (journalist, forfatter og tidligere foreign utenriksjournalist for NRK) Per Olav Ødegård (utenrikskommentator i VG)

Moderator: Anne Hege Simonsen (førsteamanuensis ved HiOA)

Arrangementet foregår på norsk.

Facebook-arrangement: https://www.facebook.com/events/984151861718159/

Mer informasjon om programmet kan du finne her.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon