Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Forslag for høsten 2007

For å sette i gang aktiviteten til SAIH-Bislet for skoleåret 07/08, har vi som var med i fjor kommet med en del forslag som følger under. Vi understreker imidlertid at det er meningen hele lokallaget skal få være med å bestemme hva vi skal gjøre, derfor kan vi diskutere ønskelige endringer på neste møte!

Vi har erfart at det enkleste for å holde liv i lokallaget er å ha fast tid og møtested, en gang i uka. Dette skoleåret vil vi møtes tirsdager kl 16.00 i P46.

Vi bør velge verv for at noe tar avsvar for at ting blir gjort. Som et minimum må vi ha en leder og en økonomiansvarlig (i fjor var dette Anette Remme og Lars Hertaas). Avhengig av hvor mange vi blir og hva ønsker kan vi også velge: Sekretær, PR-ansvarlig (plakater, info på fronter, pressemeldinger etc.), Nettside-ansvarlig, Ansvarlig for sosiale arrangement, arbeidsgrupper for eks. FairTraid, filmvisninger, foredrag/debatter etc.

For at alle aktivistene i lokallaget skal være oppdatert på hva SAIH jobber med (sentralt og lokalt i alle lokallag) og hvordan organisasjonen fungerer, håper vi flest mulig vil delta på høst-samling, årsmøte og vår-samling. I tillegg til at dette er lærerikt er det sosiale og morsomme anledninger til å møte aktivister fra hele landet!

Som det står i dokumentet med info om lokallaget har vi snakket om tidligere at det er lurt å velge et fokus for hvert semester så vi ikke gaper over for mye. Siden SOLID har fokusert på årets kampanje ”Afrika nå: en sak har alltid flere sider” og fordi Anette skal på aktivistreise med det samme i fokus, kan dette være et lurt utgangspunkt for høsten 07. På aktivistreisen skal Anette på en konferanse med tema ”studenter som endringsaktører”, noe som ligger i kjernen av SAIH. Derfor kan vi også jobbe med å understreke studenters viktige rolle samtidig som vi informerer om kampanjens budskap.

Konkrete forslag til aktiviteter:

SOLID var høstens kick-off, der fikk vi vist frem kampanjen og vi fikk på forhånd omtale i Oslostudenten. Vi bør også skrive om det appellantene fikk fram på vår nettside! Vi kan arrangere filmvisning med handling fra Afrika, eks. Blood Diamond / Shooting Dogs / The Last King of Scotland. Vi kan låne fotoutstillingen med kampanjen som tema fra SAIH-Blindern, som ble laget etter en fotokonkurranse i kampanjeuka. Vi kan arrangere debatt / fagdag / studiesirkel der studenter kan delta. Etter aktivistreisen vil Anette prøve å få inn artikler i studentpresse, og kan holde foredrag (gjerne sammen med andre fra SAIH-sentralt) om kampanjen / studenter som endringsaktører / partnerne vi besøkte i Sør- Afrika og Zimbabwe. Vi kan markere merkedager som for eksempel den internasjonale HIV/AIDS- dagen 1. desember. Denne har blitt markert med utdeling av kondomer og flyere de siste to årene. Partnerbesøk: Dersom noen av SAIH’s partnere kommer til Norge, kan vi invitere dem til HiO for å fortelle om det de driver med. Vet i alle fall at Rosemary fra CEADL i Bolivia er i Norge fra august til oktober, på utveksling med Latin Amerika gruppen. Hun er tilgjengelig de to første ukene i september og de to siste i oktober. Besøk fra Sør-Afrika: Vi har vært i kontakt med en ansatt på Høgskolen som skal ta imot besøk fra Cape Town og gjerne vil samarbeide med oss i slutten av september. Solidaritetsgudstjeneste: Studentpresten på HiO har invitert oss til å være med på solidaritetsgudstjeneste i slottskappellet og fortelle litt om SAIH.

Til slutt vil vi understreke at fokuset på Afrika kommer i forbindelse med tema som ble valgt på forrige årsmøte for kampanjen i 2007. SAIH jobber også med mange andre tema som har med utvikling og Nord/Sør spørsmål, i kjernen ligger retten til utdanning og studenters rolle som endringsaktører. Dette får dere mer info om på informasjonsmøtet og høstseminaret, i tillegg kan vi arrangere flere informasjonsmøter om ting dere vil lære mer om dersom det er ønskelig!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon