Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Ledig stilling: Programrådgiver

SAIH leter etter en allsidig programrådgiver med engasjement for menneskerettigheter og erfaring med kvalitative metoder innen monitorering og evaluering! Du vil ha ansvar for partneroppfølging. Samtidig vil du få en viktig rolle i å videreutvikle SAIHs arbeid med resultathåndtering og læring (vårt «results, learning and accountability» system), med formål om å tenke nytt og utfordre tradisjonelle M&E metoder. I tillegg vil du bidra til kommunikasjon og formidling av resultater.

SAIH har flere internasjonale programmer og prosjekter som gjennomføres i samarbeid med partnere i varierte og kompliserte kontekster. Våre partnere er grasrotsorganisasjoner, menneskerettighetsnettverk og sivilsamfunnsorganisasjoner, men også høyere utdanningsinstitusjoner, interkulturelle universiteter og forskningsaktører. I vår partnerskapsmodell legger vi vekt på gjensidighet, dialog og lokal forankring. Vi jobber tett med våre partnere for å oppnå felles mål om akademisk frihet, rettigheter for LHBT personer og urfolk, og rettferdig tilgang til høyere utdanning. I forbindelse med oppstart på ny femårig Norad-avtale i år, er vi i gang med å endre hvordan vi jobber med resultater, der kvalitative metoder, dialog og læring står sentralt. Vi jobber med endringsteori og rammeverk, men er opptatt av å stille spørsmål og ta med oss erfaringer i kampen videre for utdanningsrettigheter.

I SAIH blir du en del av en programavdeling på ni personer og rapporterer til avdelingsleder. Stillingen samarbeider tett med ulike mindre team, samt med avdeling for kommunikasjon og politikk. SAIH-verdier som solidaritet, inkludering og medbestemmelse ligger til grunn for jobbkulturen vår. Som programrådgiver i SAIH jobber du selvstendig, i team, og har stort rom til å videreutvikle rollen.

Ansvar:

Ansvar for utvikling, planlegging og implementering av programavdelingens arbeid med resultater og læring (RLA), samt sikre integrering av dette arbeidet i organisasjonen som helhet.Forvaltning av prosjekter og partneroppfølging i et eller flere av landene vi jobber i, gjennom jevnlig dialog med partnere om planer, strategier og kontekst. Økonomioppfølging.Sikre deling av resultater og læring eksternt i samarbeid med avdeling for kommunikasjon og politikk, samt bidra til å styrke læring internt i organisasjonen.Bidra til å styrke SAIHs kunnskapsgrunnlag innen våre tematiske fokusområder Andre ansvarsområder kan legges til.

Om deg:

Du har et genuint engasjement for solidaritet og rettferdighet, og du brenner for retten til utdanning. Du jobber selvstendig og tar initiativ, og du er god til å drive arbeid framover. Du har øye for detaljer, men er samtidig fleksibel og løsningsorientert. Du trives i team og med samarbeid. Du er pedagogisk og kommuniserer godt. Du har god forståelse for SAIHs verdier og prinsipper.

Kvalifikasjoner:

Relevant høyere utdanning God nok erfaring med monitorering og evaluering til å kunne utfordre tradisjonelle M&E metoder og resultatstyring God forståelse for bruk av kvalitative metoder for å identifisere resultater, god praksis og læring i programarbeidet. Erfaring med bistandsarbeid og prosjektforvaltning, ink. søknadsutvikling, rapportering og grunnleggende økonomistyring. Bakgrunn fra arbeid med sivilsamfunn, helst internasjonalt. Kjennskap til Norad, UD, Norec eller andre viktige bistandsaktører er en fordel. Kjennskap til landene/regionene SAIH jobber i (Myanmar, Nicaragua, Bolivia, Colombia, Sør-Afrika, Zambia, og Zimbabwe) God skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk og engelsk, spansk er en stor fordel.

SAIH tilbyr:

Et engasjert og aktivt arbeidsmiljø i hyggelig lokaler i Oslo sentrum. Lønn i hht. SAIHs lønnspolitikk, innplassering i statens lønnstrinn 53-62 og et lønnsspenn opp til lønnstrinn 70. Tariffavtale. Fleksibel arbeidstid, mulighet for hjemmekontor, tilskudd til trening og mulighet for å trene i arbeidstiden. Offentlig tjenestepensjon i KLP. Gode muligheter for personlig og faglig utvikling. SAIH er sertifisert som et Great Place to Work. Noe reisevirksomhet må påregnes.

Har du spørsmål om stillingen, ta kontakt med leder for programavdelingen Kjersti Jahnsen Mowé på telefon 46 81 41 77 eller epost kjersti.mowe@saih.no

Søknadsfrist: 14.august.

OM SAIH

SAIH er en solidaritets- og bistandsorganisasjon som har jobbet i over 60 år med partnere verden over for å fremme utdanning og akademisk frihet som en menneskerett.

Gjennom varierte nettverk globalt, programpartnere i sju land (Myanmar, Nicaragua, Bolivia, Colombia, Sør-Afrika, Zambia, og Zimbabwe) og lokallag og over 50 medlemsorganisasjoner i hele Norge kjemper vi for at alle skal ha tilgang til inkluderende og god høyere utdanning i en verden med rettferdig fordeling og demokrati uten brudd på menneskerettigheter.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon